KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Μέχρι το τέλος του χρόνου η δημοπράτηση της νέας γραμμής Άνω Λιόσια-Μέγαρα στον Προαστιακό

10/05/2021 14:25
Ανανεώθηκε 10/05/2021 14:48
1 '
Μέχρι το τέλος του χρόνου η δημοπράτηση της νέας γραμμής Άνω Λιόσια-Μέγαρα στον Προαστιακό
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στα τέλη του 2021 έως τις αρχές του επόμενου έτους θα έχει δημοπρατηθεί το έργο για την επέκταση της νέας γραμμής στον Προαστιακό μήκους 36 χλμ. από τα Άνω Λιόσια μέχρι τα Μέγαρα, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας, με τον υφυπουργό Μεταφορών & Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η επέκταση του Προαστιακού σιδηροδρόμου περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (“Ελλάδα 2.0”), ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια € και σκοπό έχει την αμεσότερη μεταφορική διασύνδεση των πόλεων της Δυτικής Αττικής με την Αθήνα και την υπόλοιπη Αττική, τη βελτίωση της ποιότητας των μετακινήσεων κατοίκων και εργαζομένων, καθώς και πρόσθετες δυνατότητες ανάπτυξης στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση εργασίας των δυο ανδρών συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Ρέμα Εσχατιάς & Αγίου Γεωργίου Γιαννούλας.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνάντηση και πρόσθεσε ότι θα συνεχίζει την προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: