Με εκτεταμένες εργασίες ή μικρές παρεμβάσεις στα σχολεία, όπου χρειαζόταν και όπου υπήρξαν βανδαλισμοί κτιρίων, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή καλωσόρισε τους μαθητές και τους δασκάλους τους στον Δήμο Φυλής.
Εκτός από τα επιπλέον αντισηπτικά και απολυμαντικά υγρά με τα οποία προμήθευσε όλες τις σχολικές μονάδες, φρόντισε, κατά τη διάρκεια που δε λειτουργούσαν λόγω των περιοριστικών μέτρων, να προχωρήσει σε επιδιορθώσεις και επισκευές, όπου χρειαζόταν.
Οι εργασίες και οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν, ύστερα από τα αιτήματα των διευθυντών και προϊσταμένων των σχολείων, με στόχο τα σχολεία να είναι όχι μόνο καλαίσθητα αλλά και ασφαλή.
Ειδικότερα:
Στο 1ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων πραγματοποιήθηκαν επισκευές και ελαιοχρωματισμοί στα εσωτερικά κλιμακοστάσια σε αποκατάσταση κατασκευαστικών λαθών, ενώ στεγανοποιήθηκε και επιστρώθηκε με πλακάκια η βεράντα του σχολείου.
Στο 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων αποξηλώθηκε η μοκέτα και αντικαταστάθηκαν τα φθαρμένα μαρμάρινα σκαλοπάτια με νέα, στα οποία πραγματοποιήθηκε ειδική αντιολισθητική επεξεργασία και αδιαβροχοποίηση.
Στο 5ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων αποκαταστάθηκαν οι φθορές και πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί στις κάσες, τις πόρτες και τα καλοριφέρ των WC.
Στο 6ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων αποκαταστάθηκαν οι φθορές και βάφτηκαν οι κάσες και οι πόρτες των WC ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμών στην κεντρική είσοδο του σχολείου.
Στο 2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου αποκαταστάθηκε το δάπεδο στην εσωτερική αίθουσα εκδηλώσεων, καθώς και η είσοδος του σχολείου με νέο πλακάκι – γρανίτη ειδικής αντοχής.
Στο 4ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου αποκαταστάθηκαν ζημιές που είχαν προκληθεί από τον σεισμό και βάφτηκαν εσωτερικοί χώροι.
Στο Νηπιαγωγείο Φυλής πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αποκατάσταση ύστερα από τους πρόσφατους βανδαλισμούς στον προαύλιο χώρο. Στο πλαίσιο αυτό, αντικαταστάθηκαν η κεραμοσκεπή στην αποθήκη του σχολείου (για 3η φορά), τα σπασμένα τζάμια, όλες οι μπαταρίες στους νιπτήρες των WC, ενώ εγκαταστάθηκαν νιπτήρες στην πρόσθετη αίθουσα. Επίσης, εγκαταστάθηκε συναγερμός περιμετρικά σε όλον τον εξωτερικό χώρο του σχολείου.
Τέλος, εξοπλίστηκαν με όλα τα απαραίτητα και λειτουργικά έπιπλα, οι αίθουσες του 7ου Νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων και του Νηπιαγωγείου Φυλής, όπου φιλοξενούνται τα νήπια της προσχολικής εκπαίδευσης.
Γιάννης Κρεμύδας: «Μέλημά μας η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών»
«Τα σχολεία ξεκινούν την επαναλειτουργία τους και δικό μας μέλημα ήταν η επιστροφή των μαθητών και των δασκάλων τους να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Η προσπάθεια να κάνουμε το καλύτερο δυνατό δε σταματά ποτέ και πολύτιμοι αρωγοί σε αυτό είναι οι διευθυντές και οι προϊστάμενες των σχολείων» τόνισε ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας και πρόσθεσε:
«Συνεχίζουμε, έχοντας ως οδηγό την αταλάντευτη θέληση του Δημάρχου Χρήστου Παππού, να παρέχει στη σχολική κοινότητα περισσότερα από όσα χρειάζεται, για να αισθάνονται ασφαλή τα παιδιά και ήσυχοι οι γονείς. Είμαστε υπερήφανοι για τα σχολεία που διαθέτουμε και θα συνεχίσουμε το έργο μας χωρίς εκπτώσεις».