11.4 C
Athens
4 Φεβρουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΔωρεάν πλατφόρμα e-shop με εφαρμογή και για καταναλωτές προσφέρει σε επαγγελματίες και...

Δωρεάν πλατφόρμα e-shop με εφαρμογή και για καταναλωτές προσφέρει σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις ο Δήμος Φυλής

- Advertisement -

Στη δωρεάν δημιουργία πλατφόρμας e-shop, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχωρά ο Δήμος Φυλής, σε μια προσπάθεια στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων με τη συνδρομή της τεχνολογίας.

- Advertisement -
- Advertisement -

Πρόκειται για το “agora delivery” που αποτελείται από μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά για τους καταναλωτές και μια πλατφόρμα e-commerce για τον έμπορο για ολοκληρωμένη παροχή ηλεκτρονικού καταστήματος άμεσα και εντελώς δωρεάν. Στην εφαρμογή παρέχεται η δυνατότητα για delivery ή και για παραγγελία με click away, με πληρωμή με μετρητά ή με τραπεζικές κάρτες, ενώ οι επιχειρήσεις που εγγράφονται δεν επιβαρύνονται με κανένα κόστος ούτε με προμήθειες επί της παραγγελίας.

Επίσης, περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες της λιανικής αλλά και τις υπηρεσίες. Καταστήματα με εποχιακά είδη, φαρμακεία, καθαριστήρια, βιβλιοπωλεία, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη σπιτιού, ανθοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, μίνι μάρκετ, συνεργεία και βουλκανιζατέρ αλλά και όσες επιχειρήσεις χρειάζονται ένα eshop για τη λειτουργία τους.

Την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία της εφαρμογής εξέφρασαν ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης τονίζοντας πως η στήριξη στις επιχειρήσεις του Δήμου μας με κάθε διαθέσιμο εργαλείο είναι δεδομένη. “Τα καταστήματα της περιοχής είναι μοχλός ανάπτυξης και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων, με όσα μέσα διαθέτουμε” επεσήμανε ο κ. Παππούς. “Με σύμμαχο την τεχνολογία οι διαδικασίες για τους πολίτες θα απλοποιηθούν και θα δοθούν κίνητρα ανάπτυξης στις επιχειρήσεις του τόπου μας” σημείωσε ο κ. Αβράμης.

Χρήστος Παππούς, δήμαρχος Φυλής
Χρήστος Παππούς
Γιώργος Αβράμης, Εύπολις
Γιώργος Αβράμης

Λίγα λόγια για την εφαρμογή

Με τέσσερα απλά βήματα η επιχείρηση αποκτά εντελώς δωρεάν e-shop.

  1. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται, μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Φυλής. Εκεί επιλέγουν το εικονίδιο
  2. Μπαίνουν στην ειδική ιστοσελίδα. Εκεί κάνουν την εγγραφή τους.
  3. Επικοινωνεί μαζί της ειδική ομάδα για να ολοκληρώσουν την εγγραφή και την δημιουργία του δικού τους e-shop.

Η Εφαρμογή για τους καταναλωτές, από την οποία μπορούν να κάνουν τις αγορές τους, είναι διαθέσιμη δωρεάν σε IOS και android στα παρακάτω links:

Διευκρινήσεις σε συχνά ερωτήματα:

Έχουν πρόσβαση όλες οι επιχειρήσεις;

Στην πλατφόρμα του Agora.Delivery έχουν πρόσβαση όλες οι επιχειρήσεις λιανικής με έδρα ή υποκατάστημα στο νομό Αττικής, ανεξάρτητα αν συμπεριλαμβάνονται ή όχι στους πληττόμενους Κ.Α.Δ.

Ποιο είναι το κόστος;

Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον έμπορο.

Πόσα καταστήματα βρίσκονται τώρα στην πλατφόρμα;

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται πάνω από 500 επιχειρήσεις από όλη την Αττική με τις περισσότερες να δραστηριοποιούνται σε επίπεδο γειτονιάς.

Ποιες υπηρεσίες πωλήσεων υποστηρίζονται; 

O έμπορος μπορεί να πουλήσει:

– είτε μέσω παράδοσης κατ’ οίκον μέσω ταχυμεταφοράς

– είτε να προσφέρει απλά παραλαβή εκτός (click away)

– είτε να προσφέρει ραντεβού για αγορά (click inside) για τους κλάδους υπόδησης, ρουχισμού και κοσμημάτων.

Υποστηρίζεται η ταχυμεταφορά του προϊόντος;

Προς το παρόν δεν υποστηρίζεται ταχυμεταφορά, αλλά είναι στα άμεσα σχέδια σε συνεργασία με εταιρείες ταχυμεταφορών, πλατφόρμες διαμεσολάβησης και ενώσεις ταξί. Κατά συνέπεια ο έμπορος θα πρέπει είτε να οργανώσει ο ίδιος την παράδοση ή να προσφέρει απλά παραλαβή εκτός (click away) ή ραντεβού για αγορά (click inside).  

Περιγράψτε τη διαδικασία εγγραφής και πώλησης;

Ο έμπορος κάνει την αίτησή του στο site https://agora.delivery, συμπληρώνοντας κάποια στοιχεία για την επιχείρησή του, όπως ΑΦΜ, διεύθυνση και τομέα δραστηριότητας. Στη συνέχεια αποκτά πρόσβαση σε ένα εύχρηστο περιβάλλον διαχείρισης του eshop του με σκοπό να ανεβάσει τα προϊόντα του. Επισημαίνουμε δε, ότι παρέχεται και  πρόσβαση σε έτοιμους καταλόγους προϊόντων, για την δραστηριότητά του (π.χ. καταλόγους βιβλίων για βιβλιοπωλεία). Είναι τόσο απλό σε μερικά λεπτά μπορεί να έχει το δικό ψηφιακό κανάλι πωλήσεων. Τέλος επισημαίνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει προνοήσει παρέχοντας άμεση τηλεφωνική υποστήριξη στο 2103234175 ή ακόμα και υπηρεσίες διαχείρισης του eshop.

Πως ενημερώνεται ο καταναλωτής για την επιχείρηση;

Οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν μια ιδιαιτερότητα, έχουν υφιστάμενο πελατολόγιο (πάνω από 90% των πωλήσεων είναι επαναλαμβανόμενες) και γνωρίζουν τους πελάτες τους με τα μικρά τους ονόματα. Ουσιαστικά λοιπόν μέσω των εφαρμογών παρέχουμε την άμεση ψηφιακή διέξοδο στον έμπορο να έρθει σε επαφή με τον τακτικό του πελάτη και να δεχθεί παραγγελίες. Επιπλέον αυτού η Περιφέρεια Αττικής έχει εκπονήσει και εκτελεί ένα εκτεταμένο πλάνο επικοινωνίας της πλατφόρμας και στους καταναλωτές.

Υπάρχει κάποιο πλάνο επικοινωνίας στους καταναλωτές;

Η πλατφόρμα agora.delivery έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ψηφιακή διέξοδο των επιχειρήσεων των τοπικών αγορών (δημιουργία e shop) στις επιμέρους γειτονιές της περιφέρειας. Κατά συνέπεια οι δράσεις επικοινωνίας που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται είναι κάθετες και περιλαμβάνουν τους συνεργαζόμενους δήμους, εμπορικούς συλλόγους, αλλά και ψηφιακή επικοινωνία. Τέλος ας μην παραβλέπουμε και το κανάλι επικοινωνίας του επαγγελματία με τους πελάτες του, τους οποίους τους γνωρίζει με το μικρό τους όνομα, το οποίο θεωρούμε και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης προσέγγισης.

Οι εφαρμογές IOS και Android για έξυπνα κινητά τηλέφωνα είναι δωρεάν;

Ναι είναι απολύτως δωρεάν για τον τελικό καταναλωτή.

Θα υπάρχει και site;

Ναι θα δοθεί η δυνατότητα για αγορές από το διαδίκτυο πέρα από τις εφαρμογές κινητών.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -