KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

HOT STORY

Σπύρος Χρυσικόπουλος: “συνέθλιψε” το ρεκόρ Γκίνες, συνεχίζοντας να κολυμπά 3 ημέρες μετά! Ο αθλητής-φαινόμενο από τον Δήμο Φυλής

16/05/2021 17:08
Ανανεώθηκε 16/05/2021 19:13
2 '
Σπύρος Χρυσικόπουλος: "συνέθλιψε" το ρεκόρ Γκίνες, συνεχίζοντας να κολυμπά 3 ημέρες μετά! Ο αθλητής-φαινόμενο από τον Δήμο Φυλής
Φωτό: Δημήτρης Μανώλαρος
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Βάζει έναν στόχο, τον εμπλουτίζει με μπόλικο πείσμα και θέληση και δεν τον παρατάει ποτέ. Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, ο υπεραθλητής από τον Δήμο Φυλής κατάφερε όχι μόνο να μπει στο βιβλίο Γκίνες, αλλά να καταρρίψει κάθε ρεκόρ που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σκοπός ήταν να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες των 250 χλμ., κολυμπώντας συνέχεια για 7 μέρες στην, ολυμπιακών διαστάσεων, πισίνα του ΟΑΣΑ και το κατάφερε 3 μέρες πριν συμπληρωθεί ο στόχος που είχε θέσει. “Η μεγαλύτερη κολυμβητική απόσταση που καταγράφηκε ποτέ σε 50μ. πισίνα σε 7 ημέρες”, καταγράφει ο τίτλος του ρεκόρ και ανήκει σε εκείνον πλέον.

Ο Σπύρος όμως δε σταμάτησε εκεί και συνέχισε να κολυμπά, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 16 Μαΐου, οπότε και είχε οριστεί η επίσημη λήξη του εγχειρήματος. Έτσι, κολύμπησε 360 χλμ.! Είναι δε, ο μοναδικός άνθρωπος σε όλο τον κόσμο που καταφέρνει να πραγματοποιήσει αυτό το ρεκόρ, λαμβάνοντας επάξια τον τίτλο του υπερανθρώπου.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του ως τέτοιο, αλλά έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι τα όρια φτάνουν πολύ παραπέρα από εκεί που πιστεύουμε. «Με τη δύναμη του μυαλού μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα» λέει και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα μέσα από κάθε του τολμηρό εγχείρημα.

Τον Σπύρο, που βγήκε σήμερα από την πισίνα του Ολυμπιακού Σταδίου νικητής και χαρούμενος, χειροκρότησαν δυνατά στο ΟΑΚΑ, η μητέρα, ο αδελφός του και οι φίλοι του που βρίσκονταν όλες τις ημέρες εκεί για να τον εμψυχώνουν. Αλλά και όλοι εμείς που δε μπορούμε παρά να θαυμάζουμε τη θέληση, το πείσμα και την ψυχική του δύναμη αυτού του υπεραθλητή.

Βίντεο: Δημήτρης Μανώλαρος

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: