KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

HOT STORY

Μείωση εγκληματικότητας στον Δήμο Φυλής: στοίχημα που κερδίζει με επιμονή και πείσμα ο Χρήστος Παππούς

27/05/2021 17:01
Ανανεώθηκε 27/05/2021 17:28
3 '
Χρήστος Παππούς, δήμαρχος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Όταν το 2018 o, τότε, πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίαζε το νέο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια, το οποίο είχε χορηγήσει στην ΕΛ.ΑΣ. ο Δήμος Φυλής, πολλοί ήταν εκείνοι εντός και εκτός αστυνομίας – μεταξύ των οποίων και η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ – που είχαν αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας. Τρία χρόνια μετά, είναι μάλλον η ώρα για να αντιληφθούμε πως ο Χρήστος Παππούς κέρδισε το στοίχημα και οι υπόλοιποι να αναφωνήσουμε «mea culpa».

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από την ελληνική αστυνομία, τα οποία προφανώς δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, γιατί είναι συγκεκριμένα. Παρά τα προβλήματα – που ουδείς ισχυρίστηκε ποτέ ότι δεν υπάρχουν – καταγράφεται, με βάση εσωτερική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. μείωση των δεικτών εγκληματικότητας στην περιοχή, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι αστυνομικές επιχειρήσεις.

Ασφαλώς και δεν έγιναν όλα ως δια μαγείας. Χρειάστηκε μια γενναία δωρεά από τον Δήμο Φυλής και μια δυναμική συνεχή όχληση από τον δήμαρχο Φυλής προς κάθε κατεύθυνση. Με τελεσίγραφα για τήρηση των συμφωνηθέντων, όπως τα τήρησε ο ίδιος.

Οπαδός της άποψης «τίποτε δεν προχωρά αν δεν το προσπαθήσεις αρκετά», ο Χρήστος Παππούς προέβη από το 2016 σε μια σειρά από πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βαριάς παραβατικότητας, προκειμένου να αποστεώσει οποιοδήποτε επιχείρημα προβαλλόταν και να δώσει κίνητρο στους αρμόδιους. Έτσι, απάλλαξε το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου από το ενοίκιο του κτιρίου, κάλυπτε λειτουργικά έξοδα στα Α.Τ Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, δώρισε 8 ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για τις ανάγκες της ΟΠΚΕ, παραχώρησε το κτίριο στο Πάρκο Πόλης για την μετεγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και απέτρεψε μεταφορά της ΟΠΚΕ στα Εξάρχεια.

Όλες οι διοικήσεις των πρώην δήμων Άνω Λιοσίων και Φυλής, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής, έκαναν ότι μπορούσαν για να διευκολύνουν το έργο της αστυνομίας. Είναι προφανές ωστόσο, ότι ο Χρήστος Παππούς το «τερμάτισε». Και δεν πέτυχε απλώς την παραμονή και των δυο αστυνομικών τμημάτων (Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου) όταν σε όλη την Αττική οργίαζαν οι συγχωνεύσεις, αλλά την αυξημένη προσοχή των ιθυνόντων και συνεπώς τον στόχο του.

Τρία χρόνια μετά – χωρίς κανείς, επαναλαμβάνουμε, να ισχυρίζεται ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα – ο δήμαρχος Φυλής έχει κερδίσει: πρωτίστως το προσωπικό του στοίχημα. Εμπνεύστηκε ένα σχέδιο, το ανέλαβε, το εκτέλεσε, το παρέδωσε. Είχε ένα στόχο, τον πασπάλισε με μπόλικο πείσμα και τον τράβηξε μέχρι τέλους, προς όφελος των πολιτών του. Αγνοώντας λόγια, δισταγμούς, αμφισβητήσεις.

Εκ του αποτελέσματος, το πέτυχε.

Δικαιώνοντας τον τίτλο που του είχε δώσει η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, όταν το 2007 αναλάμβανε για πρώτη φορά τα δημαρχιακά του καθήκοντα. «Χρήστος Παππούς: ένας πεισματάρης νεαρός στη θέση του Δημάρχου».

«Mea Culpa», λοιπόν κ. Παππού. Είθε να συνεχίσετε με το ίδιο πείσμα.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: