11.4 C
Athens
26 Μαΐου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΓίνεται πράξη, μετά από χρόνια, η μεταφορά των αστυνομικών δυνάμεων στο γυμνάσιο...

Γίνεται πράξη, μετά από χρόνια, η μεταφορά των αστυνομικών δυνάμεων στο γυμνάσιο της Αυλίζας. Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της Δημοτικής Αρχής

- Advertisement -
- Advertisement -

Ως καταλύτης στο θέμα της εγκληματικότητας στην περιοχή των Αχαρνών αναμένεται να λειτουργήσει η δημιουργία της έδρας επιχειρησιακών δράσεων για ολόκληρη τη Δυτική Αττική στο εγκαταλελειμμένο γυμνάσιο της Αυλίζας. Όποιος νομίζει ότι αυτό έγινε τυχαία, μάλλον πλανάται πλάνη οικτράν. Ήταν ένα απολύτως δομημένο σχέδιο, για την υλοποίηση του οποίου προσπάθησε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου ο Σπύρος Βρεττός.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η πίστη του δημάρχου Αχαρνών ότι η προοπτική αυτή μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της παραβατικότητας που μαστίζει την περιοχή της Αυλίζας ήταν ακλόνητη και στο ίδιο μήκος κύματος κινούνταν και οι προσπάθειες της Αντιεγκληματικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από τον Δήμο. Ένθερμοι υποστηρικτές της ήταν, άλλωστε, ο πρόεδρός της, αντιδήμαρχος Στάθης Τοπαλίδης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κουλόγιαννης καθώς και μέλη της.

Την αλλαγή χρήσης του συγκεκριμένου κτιρίου διεκδικούσε, εδώ και χρόνια, ο Δήμος Αχαρνών, χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν πολλά χρόνια για να γίνει πράξη. Τι άλλαξε αλήθεια; Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι αποφασισμένος να ελέγξει την παραβατικότητα στην περιοχή και ο Σπύρος Βρεττός δεν το άφησε να προσπεράσει, ούτε το συζήτησε “μεταξύ τυρού και αχλαδίου”. Αντιθέτως, επέμεινε και διεκδίκησε πεισματικά τη μεταφορά των αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης, στο κτίριο που βρίσκεται στη δύσκολη περιοχή της Αυλίζας.

Προς τούτο και η επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και υψηλόβαθμων στελεχών της Αστυνομίας στις Αχαρνές, ήταν το επιστέγασμα αυτής της επιμονής.

«Μας παραδίδεται αυτό το κτήριο το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο, αλλά εμείς θα το μετατρέψουμε σε έδρα αστυνομικών δυνάμεων. Το ΑΤ Μενιδίου, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, μια σειρά από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, ενιαία κέντρα επιχειρήσεων για ολόκληρη τη Δυτική Αττική, έτσι ώστε αυτός ο χώρος να αποτελέσει σημείο αναφοράς της ασφάλειας στη Δυτική Αττική. Η προσοχή μας είναι διαρκής. Θα ολοκληρώσουμε πιστεύω με τον καλύτερο τρόπο τις εργασίες εντός 18 μηνών και θα εγκαταστήσουμε στη συνέχεια τις υπηρεσίες μας. Μέχρι τότε θα εξακολουθήσουμε να είμαστε διαρκώς στους δρόμους με επιχειρήσεις, με παρουσία, σε συνεργασίας με τους φιλήσυχους κατοίκους, έτσι ώστε η κοινωνική ειρήνη να εμπεδωθεί και σε αυτή την περιοχή, η οποία αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Εξαιρετικά ικανοποιημένος – και πώς να μην είναι άλλωστε αφού βλέπει τον στόχο του να εκπληρώνεται – ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός εξέφρασε την πεποίθηση πως θα αλλάξει η εικόνα της περιοχής, όταν η Αστυνομία εγκατασταθεί στο κτήριο. «Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για όλο το Δήμο Αχαρνών και κατ’ επέκταση  για ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Πιστεύω πως εδώ στην Αυλίζα – που είναι διαπιστωμένο το πρόβλημα – με αυτή την κίνησή σας και την πρωτοβουλία που αναλαμβάνετε θα βοηθήσετε πολύ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μένει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα εργασιών και εγκατάστασης των αστυνομικών υπηρεσιών και τότε θα μπορούμε πραγματικά να μιλήσουμε για αλλαγή σελίδας στον Δήμο Αχαρνών.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -