KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΖΩΗ

Μοναδικές ξύλινες κατασκευές, προσαρμοσμένες στον κάθε πελάτη. Οι επιθυμίες μας γίνονται πράξη!

06/06/2021 11:01
Ανανεώθηκε 18/06/2021 12:54
4 '
end grain woodworking
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σε μια εποχή που «κυριαρχούν» τα τυποποιημένα έπιπλα, η μοριοσανίδα και το πλαστικό, η εταιρεία End Grain Woodworking και ο δημιουργός της Στέλιος Γεωργίου έρχονται ν΄ανατρέψουν τα δεδομένα, αναδεικνύοντας ξύλινες χειροποίητες και μοναδικές κατασκευές, φτιαγμένες με μια ιδιαίτερη τεχνική από μασίφ ξύλο. Τα πάντα αποτελούν χειροποίητα και μοναδικά κομμάτια. Custom made ξύλινες κατασκευές γύρω από το έπιπλο (coffee table, night stand, βιβλιοθήκες, γραφεία), κατασκευές για τα μικρά μας κατοικίδια (κρεβατάκια, σπιτάκια, ταίστρες), φωτιστικά εσωτερικού χώρου, αλλά και μικρές κατασκευές για την καθημερινότητά μας, όπως ξύλα κοπής φαγητού, σουβέρ κλπ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Τι είναι όμως το End Grain;

Στην End grain Woodworking δεν ακολουθούν την πεπατημένη… Έχουν διαλέξει να δημιουργούν ξύλινες κατασκευές με ουσία, ύφος και προσωπικότητα. Η περικοπή του ξύλου γίνεται ώστε να  παράγουν ξύλο υψηλής αισθητικής με χαρακτήρα, χρώμα και αντοχή. Στη συνέχεια ενώνουν τα κομμάτια μεταξύ τους και τα κολλάνε. Ο Στέλιος Γεωργίου, ιδιοκτήτης της εταιρίας “End Grain Woodworking”, γνωρίζει καλά την αξία και τις δυνατότητες του ξύλου και το αντιμετωπίζει ως πολύτιμη πρώτη ύλη, για όσους αναζητούν κάτι πραγματικά μοναδικό.

Μοναδικές ξύλινες κατασκευές με τη σφραγίδα της End grain Woodworking

Πολυεπίπεδη η επεξεργασία και η δημιουργία ενός ξύλινου προϊόντος

Για οποιαδήποτε κατασκευή, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη, η End Grain Woodworking ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα ώστε το τελικό προϊόν ν΄ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πελάτη. H αρχή γίνεται με την επιλογή του είδους και της ποιότητας του ξύλου.

Για τις πιο εξειδικευμένες κατασκευές όπως έπιπλα,το ξύλο πρέπει να διαθέτει την κατάλληλη υγρασία και να είναι-πάντα- ακατέργαστο. Στη συνέχεια γίνεται η επεξεργασία του ξύλου που ξεκινά με το πλάνισμα. Ακολουθεί το τεμάχισμα του ξύλου και ανάλογα με την κατασκευή, γίνεται η μορφοποίηση δίνεται, δηλαδή, το σχήμα. Στο επόμενο στάδιο γίνεται το δέσιμο. Τα ξύλα «κουμπώνουν» μεταξύ τους για να δει ο δημιουργός ποια ταιριάζουν. Η επόμενη φάση είναι η συγκόλληση των ξύλων με ειδική κόλλα. Στο τελικό στάδιο γίνεται το τρίψιμο και στο τέλος το φινίρισμα.

Δίσκοι, ξύλα κοπής και ότι άλλο φανταστείτε…

Εξαιρετικής ποιότητας ξύλινες κατασκευές

Στην  End Grain Woodworking ο πελάτης και οι ανάγκες του τοποθετούνται στο επίκεντρο. Ακούν τις επιθυμίες του και του προσφέρουν προτάσεις και λύσεις. Στην κάθε κατασκευή που θα ζητηθεί διαθέτουν όσο χρόνο χρειαστεί, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πελάτη και να τον ικανοποιεί πλήρως. 

Όλες οι κατασκευές είναι από μασίφ ξύλο και δημιουργούνται σύμφωνα με τις διαστάσεις, το σχέδιο και τα υλικά που επιθυμεί ο πελάτης. Με άλλα λόγια, κάθε κατασκευή είναι μία και μοναδική!
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικής ποιότητας, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις κατασκευές που αφορούν τα κατοικίδια, τα ξύλα κοπής φαγητού και τα σουβέρ, δε χρησιμοποιούνται μεταλλικά αντικείμενα (βίδες, καρφιά κλπ.) ενώ οι κόλλες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το φινίρισμα είναι οικολογικά, διεθνώς πιστοποιημένα και κατάλληλα ακόμα και για χρήση σε δίσκους κοπής φαγητού.

Κατασκευές με εγγύηση εφ’ όρου ζωής

Τι οδήγησε, όμως, έναν νέο άνθρωπο να κατασκευάζει χειροποίητα έπιπλα από ξύλο, όταν αρκετοί άνθρωποι της ηλικίας του προτιμούν σύγχρονες και έτοιμες λύσεις;
«Εδώ και χρόνια  μου άρεσε η επαφή με το ξύλο. Το επεξεργαζόμουν και προσπαθούσα να του δώσω σχήμα. Εννοείται πώς δεν είχα καμία γνώση, το μόνο που με καθοδηγούσε ήταν η αίσθηση ότι με αυτό μπορείς να φτιάξεις τα πάντα. Αρκεί να βρεις το κατάλληλο κομμάτι, να  φανταστείς τι μπορείς να δημιουργήσεις με αυτό και να το επεξεργαστείς κατάλληλα. Να του δώσεις τη μορφή και το σχήμα που θέλεις. Μεγαλώνοντας αποφάσισα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα» απαντά ο Στέλιος.
Πόσο εύκολο είναι αυτό σε μια εποχή πλήρως βιομηχανοποιημένη; «Δεν είναι εύκολο και χρειάζεται χρόνο και υπομονή».

Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό

Οι τιμές ποικίλουν καθώς κάθε κομμάτι είναι μοναδικό. Η End grain Woodworking δεν παράγει τυποποιημένα κομμάτια. Ο δημιουργός της, Στέλιος Γεωργίου, επισκέπτεται τον πελάτη, όσες φορές χρειαστεί, ώστε η τελική κατασκευή να ταιριάζει απόλυτα με την ιδέα και την επιθυμία του. Επιπλέον, η πρώτη ύλη είναι η καλύτερη. Κάθε κομμάτι φέρει εγγύηση εφ΄όρου ζωής.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει ανθρώπους σαν τον Στέλιο Γεωργίου, που επέλεξαν να αφήσουν πίσω την εποχή της τυποποίησης των πάντων και να δώσουν, με τα χέρια τους, αξία και υπόσταση σε αυτό που αγαπούν. Και αυτό που αγαπούν, τους το ανταποδίδει με τον καλύτερο τρόπο.

Η End grain Woodworking βρίσκεται στις Αχαρνές και εκεί-σίγουρα- δε θα βρείτε τίποτε… τυποποιημένο!

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: