11.4 C
Athens
17 Μαΐου 2022
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕΛΛΑΔΑΠροώθηση site: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ιστοσελίδα σας

Προώθηση site: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ιστοσελίδα σας

- Advertisement -
- Advertisement -

Το site είναι απαραίτητο για κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της εν έτει 2021 αφού πλέον οι περισσότερες πωλήσεις γίνονται διαδικτυακά, τόσο λόγω της ευρείας χρήσης του διαδικτύου από άτομα όλων των ηλικιών όσο και λόγω του Covid-19. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται πως το έχουν καταλάβει σχεδόν όλοι, αυτό όμως που πολλοί δεν έχουν καταλάβει, είναι ότι μία ιστοσελίδα όσο ακριβή και να είναι, χωρίς την προώθηση ιστοσελίδων είναι σαν να είναι ανύπαρκτη.

- Advertisement -
- Advertisement -

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν τι είναι η προώθηση site και ποια τα οφέλη της, οπότε κι έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους. Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να ξεχωρίσει η ιστοσελίδα σας και να σας αποφέρει τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη και άλλα οφέλη, θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσετε τις διαδικασίες για την προώθηση της. Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για την προώθηση website.

Προώθηση ιστοσελίδων

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, όταν μιλάμε για προώθηση ιστοσελίδας μιλάμε στην ουσία για promotion, δηλαδή για μία προσπάθεια να φέρουμε το site στα μάτια και την προσοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο μορφές προώθησης: η προώθηση μέσω πληρωμένων διαφημίσεων και η προώθηση ιστοσελίδων SEO.

Η πρώτη μορφή παρέχει άμεσα αλλά εφήμερα αποτελέσματα και το κόστος της μπορεί να ξεφύγει καθώς αυτό καθορίζεται με τη μέθοδο του πλειστηριασμού. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα της είναι περιορισμένη αφού ο χρήστης του διαδικτύου ξέρει ότι πρόκειται για διαφήμιση και πολλοί απλά δεν τις εμπιστεύονται.

Η προώθηση SEO από την άλλη μπορεί να αργήσει να φέρει αποτελέσματα, αλλά τα οφέλη της είναι μεγάλα και μόνιμα. Το SEO βασίζεται στις μηχανές αναζήτησης και φέρνει το λεγόμενο organic traffic σε μία ιστοσελίδα, δηλαδή φέρνει επισκέπτες που ψάχνουν ενεργά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες ενός site και φθάνουν σε αυτό με τρόπο φυσικό, χωρίς δηλαδή να έχουν κλικάρει σε διαφήμιση, πράγμα που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να κάνουν κάποια αγορά ή κάποια άλλη επιθυμητή ενέργεια (εγγραφή σε mailing list για παράδειγμα) στην ιστοσελίδα. Το SEO Greece – προώθηση ιστοσελίδων είναι μία πολύ καλή πηγή για να μάθετε περισσότερα για το SEO στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας

SEO σημαίνει Search Engine Optimization το οποίο και μπορεί να αποδοθεί στα Ελληνικά σαν Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης. Με απλά λόγια, μπορούμε να πούμε ότι η SEO προώθηση ιστοσελίδων έχει σαν αποστολή να κάνει μία ιστοσελίδα όσο το δυνατόν πιο «φιλική» προς τις μηχανές αναζήτησης όπως η Google αυξάνοντας έτσι το traffic που προέρχεται από αυτές και το οποίο είναι και το περισσότερο του διαδικτύου.

Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, το SEO φροντίζει ώστε μία ιστοσελίδα να βγαίνει όσο το δυνατόν υψηλότερα στις σελίδες αποτελεσμάτων σχετικών αναζητήσεων στη Google και άλλες μηχανές αναζήτησης. Όσο πιο υψηλή είναι η κατάταξη μίας ιστοσελίδας στις εν λόγω σελίδες, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το traffic της.

Ταχύτητα ιστοσελίδας

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την προώθηση ιστοσελίδων στο Google και άλλες μηχανές αναζήτησης είναι η βελτιστοποίηση της ταχύτητας τους και συγκεκριμένα του χρόνου που χρειάζεται για να φορτώσουν. Η SEO προώθηση θα φροντίσει ώστε η δομή της ιστοσελίδας να γίνει όσο το δυνατόν πιο απλή μειώνοντας έτσι σημαντικά τον χρόνο φόρτωσης της. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα site πολύ φιλικό προς τον χρήστη και απόλυτα συμβατό με τους αλγόριθμους μηχανών αναζήτησης.

Τι τιμές θα βρω στην αγορά για προώθηση ιστοσελίδας;

Θα πρέπει να τονίσουμε για άλλη μία φόρα ότι το κόστος για προώθηση μέσω διαφημίσεων δεν είναι σταθερό κι εξαρτάται από τον ανταγωνισμό αφού στην ουσία καθορίζεται από το πόσο είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο κάθε «παίκτης της αγοράς». Μπορεί να ξεκινήσεις από μερικές εκατοντάδες ευρώ και να φθάσει άνετα τις αρκετές χιλιάδες.

Όσον αφορά την SEO προώθηση ιστοσελίδων, το κόστος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση της κάθε ιστοσελίδας και της αγοράς, ωστόσο κάποιες επιχειρήσεις του κλάδου προσφέρουν κάποια ενδεικτικά πακέτα. Η χρέωση γίνεται με τον μήνα και οι τιμές ξεκινούν από τα 150 Ευρώ και μπορούν να φθάσουν τα 500+ ανά μήνα. Η επένδυση είναι σίγουρα σημαντική, αλλά τα οφέλη της είναι πραγματικά τεράστια και – το σημαντικότερο – ΜΟΝΙΜΑ!

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -