KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Ποικιλόμορφες δράσεις του ΕΣΥΝ Αχαρνών-Φυλής κατά των ναρκωτικών

08/07/2021 15:15
3 '
esyn
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το Παράρτημα Αχαρνών-Φυλής, ανέπτυξε ποικιλόμορφη δράση προκειμένου να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για τις κοινωνικές αιτίες που επιδείνωσαν όλες τις πλευρές της χρήσης και της εξάρτησης, ιδιαίτερα κατά το διάστημα της πανδημίας του Covid-19, αλλά και για όλες τις ενέργειες που το τελευταίο διάστημα, μέσα από ΠΝΠ και νομοθετήματα, δρομολογούνται και οδηγούν στη νομιμοποίηση της χρήσης.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Πραγματοποιήθηκε δράση από το Δ.Σ. του φορέα μας, στα εμπορικά καταστήματα του Μενιδίου, όπου μοιράστηκε η διακήρυξη του ΕΣΥΝ. O εμπορικός κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις που διαδραματίζονται σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα. Ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και στους δημόσιους χώρους του Δήμου Φυλής όπου επαναλήφθηκε αυτή η δράση. Επίσης περιοδεία έγινε από μέλη του Δ.Σ. στους εργαζόμενους του Δήμου Αχαρνών, με την συνδρομή του μέλους του φορέα μας, Βασίλη Τοπαλλιανίδη, δημοτικού συμβούλου, πνευμονολόγου ιατρού, μέλους του Δ.Σ. Ιατρών στην ΠΦΥ και μέλος στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (Σ.Ε.Υ.Π Ε.Ο.Π.Υ.Υ). Κατά την διάρκεια της περιοδείας, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις συνθήκες που διαμορφώνονται, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση της πρόληψης, αλλά και την διάλυση των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης. Οι συνομιλητές κατέληγαν στο συμπέρασμα πως έτσι συντηρείται η χρήση και η ανοχή στο πρόβλημα.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο θεατράκι της Βεργίνας στα Άνω Λιόσια στις 26 του μήνα, την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος του Δ.Σ. Αννα-Μαρία Ζερβουδάκη όπου έγινε σαφής αναφορά ότι μέσα από την νομιμοποίηση της κάνναβης ξεπηδούν νέα πεδία κερδοφορίας αδιαθέτων κεφαλαίων. Ξεκαθαρίστηκε με στοιχεία από την παγκόσμια ανασκόπηση ότι οι αντιλήψεις που καλλιεργούνται για την ελευθερία του ατόμου σε επιλογές και ότι η νομιμοποίηση θα μειώσει την ζήτηση είναι για να δικαιολογήσουν τα τεράστια κέρδη που φέρνει και θα φέρει η επενδυτική αυτή δραστηριότητα. Άλλωστε, η κάνναβη και γενικά τα ναρκωτικά μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά όπλα καταστολής, σε μια εποχή που προσπαθούν με όποιο τρόπο μπορούν να χτυπήσουν τις συλλογικές διεκδικήσεις, τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. 

Η Γραμματέας του παραρτήματος μας Γεωργία Ρένεση έδωσε το στίγμα για την τέχνη με την ομιλία της “η τέχνη πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε”. Χαρήκαμε τις θαυμάσιες ερμηνείες από την θεατρική ομάδα σωματείων, φορέων και της Επιτροπής Ανέργων του Κορυδαλλού που παρουσίασε την «Εβραία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, αλλά και τα διαχρονικά τραγούδια από το “Μαουτχάουζεν ” που ερμήνευσε με την κιθάρα της η Ξανθή Σωτηροπούλου.

Μολονότι αυτό το διάστημα υπάρχουν δυσκολίες για να συνεδριάσουν τα ΔΣ των φορέων είναι ενθαρρυντικό ότι την διακήρυξή μας μέχρι στιγμής την έχουν συνυπογράψει:

  • η Ένωση γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Φυλής
  • το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων
  • το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων
  • το Δ.Σ του Συλλόγου Αγίου Νικολάου Άνω Λιοσίων
  • ο Σύλλογος Γονέων Τριτέκνων Άνω Λιοσίων
  • ο Σύλλογος Γυναικών “Καλλιπάτειρα” του Ολυμπιακού Χωριού
  • η Πρόεδρος ,η ταμίας και δυο ακόμα μέλη από το Δ.Σ από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Λαθέας Αχαρνών
  • ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Σωκράτης”
  • ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αχαρνών “ΣΕΒΑ”
  • ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (μέλος της ΟΓΕ)
  • ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού
  • ο Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου ( μέλους της ΟΓΕ)

Συνεχίζουμε την συλλογή υπογραφών. Καλούμε σωματεία και φορείς της περιοχής που δρα το παράρτημα μας, να συνυπογράψουν την διακήρυξη και να ενσωματώσουν στην δράση τους τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Με συλλογική ευθύνη αγωνιζόμαστε για την αληθινή ουσία!





MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: