KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Από πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία. Πότε υποχωρούν τα μελτέμια. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

09/07/2021 08:23
2 '
Meteoacharnes: Από πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία. Πότε υποχωρούν τα μελτέμια. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Έστω και για λίγο, θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Τρίτη η θερμοκρασία, και θα ξεπεράσουμε το ψυχολογικό όριο των 35 βαθμών. Στον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών, από τις 3 Ιουλίου, η μέγιστη θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 33,6 βαθμούς. Και αυτό γιατί επηρεαζόμασταν από τα μελτέμια.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όμως από την Τρίτη, θα αρχίσουν να εξασθενούν και σταδιακά η θερμοκρασία θα αρχίσει να σκαρφαλώνει. Βέβαια δεν πρόκειται να έχουμε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, αλλά με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι της τάξης των 37 βαθμών και τοπικά 38.

Πρόκειται για περιστασιακή άνοδο, αφού από τις 26 του μήνα θα αρχίσει η σταδιακή πτώση. Αλλά για τη συνέχεια οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι πιο υψηλές, περίπου στους 35 με 36 βαθμούς. Απόλυτα φυσιολογικές για την εποχή.

Τον Ιούλιο, η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε από τον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών, από το 2010, ήταν 42,6 °C.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στην Αττική, θα εξακολουθεί να παραμονεύει με τα μελτέμια, τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη. Από εκεί και πέρα απλά θα μειωθούν ελάχιστα οι πιθανότητες για επικίνδυνες καταστάσεις.

Εξακολουθεί να υφίσταται η μικρής περιεκτικότητας σκόνης από την Αφρική στην ατμόσφαιρα, μέχρι και αύριο.

Η θερμοκρασία, το Σάββατο στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 24 με 34 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 26 με 36 βαθμούς. Στη Φυλή 25 με 34 βαθμούς. Στα ίδια επίπεδα και την Κυριακή.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι, σταδιακά ενισχυόμενοι μεσημβρινές ώρες.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: