KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Με υψηλές θερμοκρασίες φεύγει ο Ιούλιος. Τι περιμένουμε. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

13/07/2021 08:21
Ανανεώθηκε 13/07/2021 08:47
2 '
Meteoacharnes: Με υψηλές θερμοκρασίες φεύγει ο Ιούλιος. Τι περιμένουμε. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Από τους 32 βαθμούς προχθές, στους 33,1 βαθμούς χθες στον Meteoacharnes Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών. Και η άνοδος της θερμοκρασίας, θα συνεχισθεί μέχρι και την Παρασκευή, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Και πάλι από ορισμένους η γνωστή καραμέλα «καύσωνας», που όμως στην Αττική, τα πράγματα θα είναι πιο ήπια σε σχέση με τις υψηλές σχετικά θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου. (Μεγίστη θερμοκρασία έτους 39,8 βαθμοί στις 26 Ιουνίου).

Και σήμερα η θερμοκρασία θα είναι συν ένα με δύο βαθμούς τοπικά και η άνοδος θα συνεχιστεί. Και όπως φαίνεται, η μέγιστη θερμοκρασία θα τερματίσει την Παρασκευή, με 37 και τοπικά 38 βαθμούς.

Το σχετικά εξασθενημένο μελτέμι σε εμάς, θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί όσους ταξιδεύουν στο Αιγαίο, μέχρι και την Πέμπτη. Με την αλλαγή των ανέμων σε Νότιους και Νοτιοδυτικούς, επανέρχεται και πάλι η σκόνη από την Αφρική και μάλιστα ιδιαίτερα έντονη περιεκτικότητα.

Εξακολουθεί βέβαια να υφίσταται ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στην Αττική. Τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, καταγράφηκαν 48 πυρκαγιές, ενώ πυρκαγιές είχαμε στη Φυλή αλλά και στη Βούλα. Μάλιστα στην τελευταία, συνελήφθη ο υπαίτιος.

Υψηλές θερμοκρασίες προς το τέλος του μήνα

Με τα τελευταία μακροπρόθεσμα στοιχεία, φαίνεται πως από τις 22 Ιουλίου, η θερμοκρασία θα έχει και πάλι ανοδική πορεία και μάλιστα σημαντική. Και όπως δείχνουν τα στοιχεία από τα προγνωστικά μοντέλα, θα ξεπεράσουμε και πάλι τη μεγίστη έτους.

Η θερμοκρασία, την Τετάρτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 24 με 36 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 26 με 37 βαθμούς. Στη Φυλή 24 με 36 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι, με μικρή ενίσχυση μεσημβρινές ώρες και θα στραφούν σε Βορειοανατολικούς.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: