KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Αυτοί είναι οι 15 που εξαπατούσαν εταιρίες, εμπόρους και ιδιώτες. Συνελήφθησαν σε Ζεφύρι, Καματερό, Αχαρνές, Άνω Λιόσια (φωτό)

14/07/2021 16:40
Ανανεώθηκε 14/07/2021 18:47
3 '
Αυτοί είναι οι 15 που εξαπατούσαν εταιρίες, εμπόρους και ιδιώτες. Συνελήφθησαν σε Ζεφύρι, Καματερό, Αχαρνές, Άνω Λιόσια
ASDAASDA
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δεκαπέντε (15) ατόμων κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος εταιρειών, εμπόρων και ιδιωτών σε όλη την επικράτεια.

TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις αρχές του Ιουλίου στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Ζεφυρίου, Καματερού, Αχαρνών, Άνω Λιοσίων, Πειραιά και Νίκαιας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής με τη συμμετοχή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Χαϊδαρίου, Φυλής, Ζεφυρίου, Αγίας Βαρβάρας, και Μεγάρων, της Ο.Π.Κ.Ε, της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

HLEKTROFOTISTIKH

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων

Από την έρευνα διαπιστώθηκε η δραστηριοποίηση, από τις αρχές του έτους 2018 έως και τη τρέχουσα χρονική περίοδο, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας, επιχειρησιακά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους για τη διάπραξη απατών μέσω της κατάρτισης πλαστών αποδεικτικών κατάθεσης χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό (έμβασμα) και κατάρτισης πλαστών επιταγών.

Ως προς την διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, αυτή αποτελείτο από -2- Ομάδες με :

  • τα μέλη της «Α’ Ομάδας» να δραστηριοποιούνται στη διάπραξη απατών σε βάρος ιδιωτών, με εκτιμώμενο περιουσιακό όφελος που ξεπέρνα το χρηματικό ποσό των 102.000 ευρώ (τετελεσμένες απάτες και σε απόπειρα) και
  • τα μέλη της «Β’ Ομάδας» να δραστηριοποιούνται στη διάπραξη απατών σε βάρος εταιρειών και εμπόρων, με εκτιμώμενο περιουσιακό όφελος που ξεπέρνα το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ περίπου(τετελεσμένες απάτες και σε απόπειρα).

Ως προς τον τρόπο δράσης:

Τα μέλη της Α΄Ομάδας εντόπιζαν ιδιώτες που διέθεταν προς πώληση σε σελίδες του διαδικτύου, αντικείμενα όπως κινητά τηλέφωνα, χρυσαφικά και διάφορες συσκευές, τα οποία αποσπούσαν παραθέτοντας ψευδή στοιχεία και ψευδή παραστατικά, μεταφοράς-πληρωμής χρηματικού ποσού.

Οι δράστες φρόντιζαν πάντα η υποτιθέμενη κατάθεση χρημάτων να γίνεται από διαφορετική τράπεζα σε σχέση με αυτή που διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό το θύμα, ώστε να είναι αδύνατο να ελέγξει άμεσα ο παθών την πίστωση του χρηματικού ποσού στο λογαριασμό του.

Στην περίπτωση που το θύμα διέμενε στην περιοχή της Αττικής, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ταξί τα οποία παραλάμβαναν και στη συνέχεια τους παρέδιδαν τα δέματα με τα αντικείμενα, ενώ όταν το θύμα διέμενε εκτός Αττικής οι δράστες το έπειθαν για την αποστολή του δέματος μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών ή μέσω Υπεραστικού Λεωφορείου.

Κατά την διενεργηθείσα προανάκριση, εξιχνιάστηκαν -84- περιπτώσεις απάτης και -14- περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε βάρος ιδιωτών.

Τα μέλη της Β΄Ομάδας εντόπιζαν εταιρείες-παραγωγούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο εμπόριο εμπορευμάτων-τροφίμων, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά και με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και κάνοντας χρήση ψευδών στοιχείων ταυτότητας, προσποιούμενοι τους εκπροσώπους ή ιδιοκτήτες εταιρειών εμπορίας τροφίμων και ηλεκτρονικών ειδών, κατόρθωναν την παράνομη απόκτησή εμπορευμάτων.

Τα αρχηγικά μέλη συστήνονταν ως εκπρόσωποι ή ιδιοκτήτες εταιρειών, οι οποίες είναι μεν υπαρκτές πλην όμως έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα και με τη “κάλυψη’” αυτή, προέβαιναν σε παραγγελία μεγάλης ποσότητας εμπορευμάτων.

Ακολούθως και προκειμένου να παραπλανήσουν τους παθόντες, είτε κατάρτιζαν πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης χρηματικού ποσού, σε τραπεζικό λογαριασμό που υποδείκνυε το υποψήφιο θύμα, είτε προσκόμιζαν πλαστή επιταγή ημέρας, κατά την παράδοση του εμπορεύματος.

Οι κατηγορούμενοι φρόντιζαν πάντα η υποτιθέμενη κατάθεση χρημάτων να γίνεται από διαφορετική τράπεζα, σε σχέση με αυτή που διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό το θύμα, ώστε να είναι αδύνατο να ελέγξει άμεσα ο παθών την πίστωση του χρηματικού ποσού στο λογαριασμό του.

Η παράδοση των εμπορευμάτων – προϊόντων γινόταν αρχικά από τους ίδιους τους παθόντες (εταιρείες – φυσικά πρόσωπα) σε προκαθορισμένα σημεία, καθ’ υπόδειξη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία στη συνέχεια τα μετέφεραν σε αποθηκευτικούς χώρους, που δεν γνώριζαν οι αποστολείς.

Κατά την διενεργηθείσα προανάκριση, εξιχνιάστηκαν -44- περιπτώσεις απάτης και -45- περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε βάρος εταιρειών-παραγωγών.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: