11.4 C
Athens
24 Σεπτεμβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣMeteoacharnes: Το μπουρίνι έφερε κεραυνούς και νέες πυρκαγιές. Η πρόγνωση για Αχαρνές,...

Meteoacharnes: Το μπουρίνι έφερε κεραυνούς και νέες πυρκαγιές. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

spot_img
- Advertisement -

Ένα απογευματινό και ένα βραδινό μπουρίνι που μας ήρθε από τα Βόρεια, μπορεί να άφησε έντονη βροχόπτωση στην Εύβοια στη Λάρισα αλλά και σε άλλες περιοχές, στην Αττική όμως απ’ όπου πέρασε, προκάλεσε νέες πυρκαγιές από τους κεραυνούς. Και για την Αττική ήταν απλά, ξηρή καταιγίδα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στις Αχαρνές και στους πέριξ Δήμους, όπως αναφέραμε στις τελευταίες μας προγνώσεις, απλά έριξε κάποιες ψιχάλες. Ειδικά στο απογευματινό μπουρίνι, το μόνο που προκάλεσαν ήταν ανέβει η υγρασία και μερικές σποραδικές πυρκαγιές στη Δυτική Αττική. Αυτό όμως τις πρώτες πρωινές ώρες, προκάλεσε περισσότερες πυρκαγιές ειδικά στον Ασπρόπυργο. Άμεσα επενέβη η Πυροσβεστική, ενώ η αστυνομία έκλεισε πολλούς δρόμους.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν βραδινές ώρες χθες, η Πυροσβεστική δέχθηκε 135 κλήσεις για κοπές δένδρων και αντλήσεις υδάτων, στη Λάρισα, στη Δράμα και στην Καβάλα. Πιθανότητα για νέα καταιγίδα, υπάρχει και για σήμερα πριν το μεσημέρι.

Η αλλαγή του καιρού έφερε όμως και πτώση της θερμοκρασίας. Χθες η μεγίστη θερμοκρασία στον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών ήταν 36,9 βαθμούς από τους 37,5 προχθές, ενώ σήμερα, δεν πρόκειται τοπικά να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς και αύριο τους 32 με 33. Από τη Δευτέρα, περιμένουμε μικρή άνοδο.

Οι Βόρειοι άνεμοι θα συνεχιστούν και φυσικά θα απομακρύνουν μέχρι το απόγευμα σήμερα τη σκόνη από την Αφρική από την ατμόσφαιρα. Το μελτέμι αναμένεται ενισχυμένο, τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα.

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, με τους ενισχυμένους και επικίνδυνους για νέες πυρκαγιές Βορειοανατολικούς ανέμους, η θερμοκρασία στις 15Αύγουστου δεν δείχνει να ξεπερνά τους 31 με 33 βαθμούς τοπικά. Από την επομένη όμως αρχίζει και πάλι η άνοδος της θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 24 με 35 βαθμούς. Στο Ίλιον 25 με 36 βαθμούς. Στη Φυλή 24 με 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά Βόρειοι ασθενείς και αργότερα ενισχυμένοι Βορειοανατολικοί.

Φωτό: Η ξηρή καταιγίδα πριν εισβάλει στην Αττική γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Φωτό1: Και η νύχτα έγινε ημέρα από τους κεραυνούς. Η φωτογραφία είναι από την κάμερα του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών, που στοχεύει τους σένσορες.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

- Advertisement -


spot_img
spot_img

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -