KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Κατάνυξη και ευλάβεια για Παναγία Γρηγορούσα, Παναγία Ντάρδιζα, Άγιο Νεκτάριο στον Δήμο Φυλής

08/09/2021 12:39
2 '
Κατάνυξη και ευλάβεια για Παναγία Γρηγορούσα, Παναγία Ντάρδιζα, Άγιο Νεκτάριο στον Δήμο Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης και με την τήρηση των μέτρων προστασίας τελέστηκαν διαδοχικά τρεις σημαντικές θρησκευτικές εκδηλώσεις σε Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Φυλή.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ζεφύρι

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, το Ζεφύρι γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Γρηγορούσα. Και φέτος οι εκδηλώσεις τελέστηκαν στον Ναό του Αγίου Φανουρίου, εξαιτίας των εργασιών αποπεράτωσης του Ι.Ν Παναγίας Γρηγορούσας και περιελάμβαναν Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου, Μεθεόρτιο Εσπερινό και Παράκληση στην Παναγία.

Φυλή

Με κατάνυξη και λιτότητα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Ντάρδιζας για τη μεγάλη γιορτή της Γέννησης της Θεοτόκου. Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνας, ενώ σήμερα Τετάρτη, ανήμερα της εορτής, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  

Άνω Λιόσια

Σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε ο διήμερος εορτασμός για την ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Άνω Λιόσια. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Εόρτιο Εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως και Κάτω Αφρικής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος. Λόγω των μέτρων προστασίας δεν έγινε λιτάνευση της εικόνας, ωστόσο δόθηκε κανονικά το καθιερωμένο γεύμα που ετοιμάζουν οι κυρίες από το φιλόπτωχο ταμείο για όλους τους πιστούς που παρίστανται στη λειτουργία.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: