11.4 C
Athens
28 Οκτωβρίου 2021
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΩΗ Συμβουλές για έξυπνη και φθηνή ανακαίνιση σπιτιού

Συμβουλές για έξυπνη και φθηνή ανακαίνιση σπιτιού

- Advertisement -
- Advertisement -

Μία ανακαίνιση σπιτιού είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να γίνει πιο καλαίσθητο και πιο «κατοικήσιμο» ένα παλιό σπίτι. Είναι επίσης σίγουρα και η καλύτερη λύση για όποιον θέλει να πουλήσει ή να νοικιάσει το σπίτι του και να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, ειδικά αν το κτίσμα «έχει τα χρονάκια του». Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι ανακαινίσεις κατοικιών Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις είναι καθημερινό φαινόμενο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Κάτι που υποπτεύονται πολλοί για τις ανακαινίσεις είναι το γεγονός ότι είναι ακριβές. Σίγουρα μία ανακαίνιση είναι μία σημαντική επένδυση, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι και ακριβή. Με άλλα λόγια, οι ανακαινίσεις δεν είναι μόνο για τους πλούσιους. Ας δούμε λοιπόν μερικά κόλπα για να κάνετε μία καλή αλλά πάνω απ’ όλα φθηνή ανακαίνιση σπιτιού.

Δεν είναι ανάγκη να γκρεμίσετε και να ξαναχτίσετε το σπίτι σας

Όταν οι περισσότεροι ακούν για ανακαινίσεις σπιτιών, το μυαλό τους πάει σχεδόν κατευθείαν σε «φαραωνικά έργα». Για πολλούς όταν ένα σπίτι ανακαινίζεται στην ουσία γκρεμίζεται και ξαναχτίζεται… Αυτό φυσικά δεν είναι ανάγκη να γίνεται πάντα. Σίγουρα, κάποια σπίτια είναι τόσο παλιά που χρειάζονται δραστικές παρεμβάσεις αλλά τα περισσότερα, ειδικά αν έχουν «ηλικία» 20 με 25 έτη, μπορούν να ανανεωθούν με μικρότερες παρεμβάσεις. Μία στοχευμένη ανακαίνιση στην κουζίνα ή στο μπάνια σε συνδυασμό με βάψιμο και γενικότερο φρεσκάρισμα των υπόλοιπων χώρων του σπιτιού μπορεί να ανανεώσει πολύ ένα παλιό σπίτι.

Επωφεληθείτε από τις επιχορηγήσεις

Κάτι που ενδεχομένως να γνωρίζετε είναι ότι οι ανακαινίσεις σπιτιών επιδοτούνται. Αυτό γίνεται γιατί όσο πιο παλιό είναι ένα σπίτι, τόσο περισσότερο επιβαρύνει το περιβάλλον επειδή δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικό ενεργειακά. Υπάρχουν συνέχεια προγράμματα για ανακαινίσεις που τρέχουν και δεν αφορούν μόνο ανακαίνιση σπιτιού Αθήνα ή σε άλλες μεγάλες πόλεις αλλά καλύπτουν όλη την Ελλάδα. Μία καλή επιχείρηση ανακαίνισης θα σας ενημερώσει για όλες τις επιδοτήσεις που τρέχουν και θα φροντίσει να ενταχθείτε σε όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα για να σας βγει η ανακαίνιση πολύ οικονομικά.

Πάρτε πολλές προσφορές

Κάτι που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες για ανακαίνιση σπιτιών σε κάθε πόλη, άσχετα από το μέγεθος της. Εννοείται ότι δεν προσφέρουν όλες τις ίδιες τιμές. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να κλείσετε ραντεβού με αρκετές από αυτές για να μελετήσουν τον χώρο σας και να σας κάνουν μία εξειδικευμένη προσφορά για την περίπτωση σας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου έχουν ιστοσελίδα, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε αυτές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή και το Google.

Εμπιστευθείτε μία επιχείρηση

Αν θέλετε το κόστος για μία ανακαίνιση κατοικίας Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού να μείνει χαμηλό, τότε είναι καλό να εμπιστευθείτε όλες τις εργασίες σε μία μόνο επιχείρηση και όχι σε μεμονωμένους μάστορες. Έτσι όχι μόνο θα είστε σίγουροι ότι η δουλειά θα γίνει σωστά και στην ώρα της, αλλά θα σας γίνει μία συνολική τιμή «πακέτο», οπότε δεν θα ανησυχείτε για την αμοιβή του κάθε μάστορα. Τέλος, η επιχείρηση θα αναλάβει να φέρει εις πέρας και το γραφειοκρατικό σκέλος της ανακαίνισης έτσι ώστε να μην ανησυχείτε για πρόστιμα και καταγγελίες «καλοθελητών».

Κάντε οικονομία στα υλικά

Είναι γνωστό το ρητό που λέει «ό,τι δίνεις, παίρνεις» αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αγοράζετε πάντα τα πιο ακριβά υλικά για ανακαίνιση κατοικιών. Μπορείτε να βρείτε ποιοτικά υλικά σε απόλυτα λογικές τιμές, απλά μπορεί να μην έχουν πολύ μοντέρνο design ή να έχουν κάποιο άλλο ελαφρό μειονέκτημα σε σχέση με τα πιο ακριβά. Αν δεν ξέρετε ποια υλικά μπορείτε να εμπιστευθείτε, τότε ζητήστε να σας βοηθήσουν οι ειδικοί της επιχείρησης ανακαίνισης σπιτιού που εμπιστευθήκατε. Αυτή είναι η δουλειά τους άλλωστε!

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -