11.4 C
Athens
28 Οκτωβρίου 2021
Αρχική HOT STORY "Δώσε Πατούσα": Η ομάδα μικρών παιδιών που φροντίζει αδέσποτα ζώα και αποτελεί...

“Δώσε Πατούσα”: Η ομάδα μικρών παιδιών που φροντίζει αδέσποτα ζώα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους

- Advertisement -
- Advertisement -

Είναι 15 παιδιά σε τάξεις του Δημοτικού. Όλα με ιδιαίτερη ευαισθησία για τα ζώα. Δεν περιμένουν τη σημερινή ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, για να κάνουν εκείνο που τα ίδια θεωρούν σωστό απέναντι στα αδέσποτα ζώα. Το κάνουν κάθε ημέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή. Με την ευαισθησία της τρυφερής ηλικίας τους και με τον ζωοδότη τρόπο που μόνο τα ίδια γνωρίζουν.

- Advertisement -
- Advertisement -

Τα δεκαπέντε παιδιά, που μένουν στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, ένωσε σε μια ομάδα η Ελένη Κάκκου, ένα χαρισματικό κορίτσι, μαθήτρια της ΣΤ΄ Δημοτικού. Η ίδια συνέλαβε την ιδέα της φροντίδας αδέσποτων ζώων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να μαζεύει τρόφιμα για να τα ταΐζει και ξεκίνησε μαζί με τον αδελφό της Βασίλη και πολύ στενούς φίλους να την υλοποιεί. Σιγά – σιγά προστέθηκαν και άλλα παιδιά, στην πορεία και άλλα, το καθένα με το μικρό του ρόλο και τη δική του βοήθεια.

Έτσι, έφτιαξαν αφίσες, τις οποίες τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία, φιλοτέχνησαν μάσκες με την ονομασία της ομάδας τους, επένδυσαν με χρώματα και ζωγραφιές όσα ήθελαν να πουν – κοντολογίς έκαναν οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει την προσπάθειά τους.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται κοντά μας. Πιστεύουμε πως είναι άδικη η μεταχείρισή τους από κάποιους ανθρώπους που αδιαφορούν ή ακόμα τα κακομεταχειρίζονται. Όλα ξεκίνησαν από αυτή τη σκέψη. Μετά σιγά σιγά αρχίζαμε και φέρναμε τροφές» τονίζει η μικρή Ελένη, αναφερόμενη στην ιδέα δημιουργίας της ομάδας.

Και το όνομα αυτής; «Δώσε Πατούσα». «Το όνομα «Δώσε Πατούσα» κάποιοι το θεωρούν χαζό, αλλά πιστεύουμε ότι ταιριάζει απόλυτα με εμάς», σημειώνει.

Οι δράσεις της ομάδας γίνονται συνήθως  στον πεζόδρομο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, ενώ δε σταμάτησαν ούτε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, καθώς όσοι έμεναν πίσω, είχαν επιφορτιστεί με την ευθύνη να φροντίζουν τα αδέσποτα, να τους βάζουν νερό και τροφή.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Snapchat-1274044485.jpg

Παράλληλα, με την ευαισθησία τους για τα ζώα, τα 15 παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και με το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, μια μέρα και χωρίς κανείς να τους το υποδείξει, φόρεσαν γάντια, πήραν σακούλες και καθάρισαν το οικόπεδο απέναντι από το σχολείο τους. «Δεν ήταν ευχάριστο συναίσθημα, ούτε ευχάριστα όσα χρειάστηκε να μαζέψουμε από το οικόπεδο. Όμως, το καταφέραμε! Και μετά οι γάτες ήταν πιο ελεύθερες να κάνουν τις βόλτες τους» λέει η Ελένη.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Καταγραφή1.jpg

Έχουν βοήθεια από γονείς ή ακόμα περισσότερο από τον Δήμο; Η Ελένη Κάκκου απαντά: «Οι γονείς μας αλλά και κάποιοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες βοηθούν την προσπάθειά μας, με τροφές ή κάποια άλλα πράγματα που χρειαζόμαστε. Από τον Δήμο, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την υγεία των γατιών, έβαλαν μια αφίσα που έλεγε να βάζουμε τροφή μόνο για στειρωμένες γάτες. Η αλήθεια είναι πώς θα θέλαμε βοήθεια».

Η Ελένη, ο αδελφός της Βασίλης και οι φίλοι τους αποδεικνύουν καθημερινά την ευαισθησία τους για πλάσματα που δε ζητούν τίποτε περισσότερο από ένα χάδι και λίγη τροφή και προσφέρουν απλόχερα την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους.

Φόρτωσαν στις μικρές τους πλάτες την ευθύνη και το νοιάξιμο – που θα έπρεπε κανονικά να έχουν οι ενήλικοι –για τα δικαιώματα των ζώων και αγωνίζονται για να τα απαλλάξουν από την πείνα, τη δίψα και τον πόνο. Παρέα με τις μικρές τους δυνάμεις και τη μεγάλη τους καρδιά.

Το λιγότερο που χρειάζονται είναι η βοήθεια και η συμπαράσταση όλων μας. Τους το οφείλουμε.   

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -