11.4 C
Athens
2 Οκτωβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΣπύρος Κατσούρος: Τα νιάτα του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών

Σπύρος Κατσούρος: Τα νιάτα του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών

- Advertisement -
- Advertisement -

Είναι ο νεότερος σε ηλικία δημοτικός σύμβουλος του νέου Δ.Σ Αχαρνών. Μόλις 27 ετών ο Σπύρος Κατσούρος, γέννημα-θρέμμα αυτής της πόλης ξεκινά την αυτοδιοικητική θητεία με όνειρα και προσδοκίες.Ως νέος θα προσπαθήσει ,μέσα από τη συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο να προωθήσει θέματα που αγγίζουν τους νέους.Να συμβάλλει στη δημιουργία ενός θερινού κινηματογράφου, να δει να φτιάχνονται παιδικές χαρές και χώροι αναψυχής για τις οικογένεις που,σήμερα,στερούνται των βασικών υποδομών. Ο Σπύρος δεν κρύβει τη χαρά του για την εκλογή του,ευχαριστεί τον κόσμο που τον στήριξε και μέσα από τις απαντήσεις του στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ μεταφέρει την αισιοδοξία και την πίστη του σ΄ένα καλύτερο αύριο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Το θεωρείς βάρος να φέρεις την ιδιότητα του νεώτερου δημοτικού συμβούλου στο Δ.Σ Αχαρνών;

Είναι γεγονός ότι στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, με την έναρξη ένιωσα ένα περίεργο συναίσθημα. Με την πρόοδο της νέας, για εμένα διαδικασίας, προσαρμόστηκα σαν να ήμουν οικείος στην νέα μου ιδιότητα χωρίς να σκέπτομαι ότι είμαι νέος και ο νεότερος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως ο νεότερος, λοιπόν σε τι προσδοκάς;

Όπως τέθηκε το ερώτημα, δεν θα κρατηθώ και θα παίξω με τις λέξεις. Λέξεις που έχουν λίγη σχέση στην πραγματικότητα. Στο Δήμο που Ζω. Ως Νέος με Ανυπομονησία και Ελπίδα για τον τόπο που Ζω, που από το 1951 εδώ βρέθηκε ο παππούς μου, ο οποίος διετέλεσε και Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο μας με Δήμαρχο το Μιχάλη Βαρελά, εδώ που γεννήθηκε ο πατέρας μου, εδώ που γεννήθηκα και εγώ. Λοιπόν αυτόν τον τόπο τον βλέπω και τον αισθάνομαι σαν νεκρό και προσδοκώ την Ανάστασή του.

Η νιότη μπορεί να φέρει αλλαγές;

Αλλοίμονο, να μην μπορεί να φέρει ή να συμβάλει στις αλλαγές. Η νιότη έχει την ορμή και η γήρανση το φρένο. Ένας νέος άνθρωπος έχει πολλές ιδέες και σκέψεις που θέλει να τις θέσει σε εφαρμογή. Επίσης πιστεύω στην συνεργασία ενός νέου με έναν ποιο έμπειρο από εμένα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ελπίζω στο μέλλον.

Τι θα κάνεις για τους νέους;

Ότι χρειάζεται για να μπορεί η νεολαία μας, μαζί τους και εγώ σαν νέος, να ζει και να εκφράζεται στον τόπο της, στον Δήμο των Αχαρνών. Το θέλω και πρόκειται να πρωτοστατήσω να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε τις παιδικές χαρές. Να γίνουν σύγχρονες και με προδιαγραφές. Να αυξηθούν και να καλύψουν όλες τις περιοχές. Επίσης να συντηρήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα γήπεδα που έχει η περιοχή μας. Κλειστά και ανοιχτά. Και η έκφραση του πολιτισμού είναι στα σπάργανα. Ένα θερινό σινεμά λείπει από ολόκληρο τον Δήμο Αχαρνών. Υπάρχει δυνατότητα και έχει αργήσει η εφαρμογή της, η λειτουργίας ενός θερινού σινεμά σύγχρονης αντίληψης με αναψυκτήριο στην ταράτσα του ανεκμετάλλευτου κτιρίου που στεγάζετε το Κ.Α.Π.Η. του Κόκκινου Μύλου, στις Κάτω Αχαρνές στην περιοχή μας. Που έχει και υπέροχη θέα. Ακόμα υπάρχει δυνατότητα και για λειτουργία του την χειμερινή περίοδο, στις εσωτερικές του αίθουσες.

Θα ορθώσεις ανάστημα αν κι όποτε χρειαστεί;

Βεβαίως και θα ορθώσω ανάστημα αν χρειαστεί. Αλλά κρίνοντας τον τρόπο που ξεκίνησε η λειτουργία της σημερινής δημοτικής αρχής και το ενωτικό πνεύμα που επικράτησε στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο, πιστεύω ότι ίσως αργήσει αυτή η στιγμή.

Τι δυνατότητες παρέμβασης έχουν οι νέοι άνθρωποι;

Πιστεύω αρκετές. Ο νέος μας Δήμαρχος, Γιάννης Κσσαβός, είναι ένας άνθρωπος που κατά κοινή ομολογία ακούει και δέχεται τις απόψεις άλλων, σέβεται τους νέους και ελπίζει πολλά από αυτούς. Με την σειρά μου δέχομαι, σέβομαι και Ελπίζω και εγώ σε Αυτόν.

 

Θα ήθελα με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω όσους Δημότες των Αχαρνών με εμπιστευτήκαν ψηφίζοντάς με, δίνω τον λόγο μου και δεσμεύομαι, ότι στην πενταετή δημοτική μας θητεία, θα διαθέσω τον καλύτερο εαυτό μου, με θέληση και Εργατικότητα, πρωτοστατώντας όσο ποιο αποτελεσματικά, στην προώθηση και αντιμετώπιση των τοπικών δημοτικών μας προβλημάτων, για την αναπτυξιακή πορεία των Αχαρνών. Μπορούμε και πρέπει να ¨Ζωντανέψουμε¨ την πόλη μας.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -