KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΦΥΛΗ

ΚΚΕ Φυλής: «Στήνουν φιέστες για να φορτώσουν στον λαό ένα νέο έγκλημα»

18/10/2021 13:43
3 '
KKE logo, σήμα, λογότυπο
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου η Δημοτική Αρχή Φυλής παρουσία κυβερνητικών στελεχών και του Περιφερειάρχη Αττικής, διοργανώνει φιέστα για την υπογραφή σύμβασης έργου για αποκατάσταση 1500 στρεμμάτων της σημερινής χωματερής και τη μετατροπή της σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Κυβέρνηση – Περιφέρεια Αττικής και Δημοτική Αρχή Φυλής προσπαθούν για ακόμη μία φορά να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού της περιοχής. Πίσω από τα πανηγύρια και τις φιέστες επιχειρούν να κρύψουν τα νέα εγκλήματα που ετοιμάζουν για το λαό της περιοχής.

Επιχειρούν να κρύψουν ότι προωθείται ήδη η υλοποίηση της απαράδεκτης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (με τις ψήφους των παρατάξεων του Πατούλη, της Δούρου και του Τζήμερου) για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή. 

Επιχειρούν να κρύψουν το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό για τα απορρίμματα στην Αττική, που στο αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρουν για ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και κινείται στις ράγες του αντιλαϊκού εθνικού σχεδιασμού που η Κυβέρνηση ψήφισε το καλοκαίρι του 2020, πάνω στις ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επικαιροποιήθηκαν προς το χειρότερο σε συμμόρφωση με τρείς πρόσφατες Οδηγίες της ΕΕ.

Μεταξύ των προβλέψεων του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού για την περιοχή μας επαναλαμβάνεται απαράλλαχτη η προ 7ετίας ανέξοδη υποσχεσιολογία για το κλείσιμο του επικίνδυνα υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ Φυλής με τη «διαβεβαίωση» που μόνο ως απειλή φαντάζει, ότι: «Με την υλοποίηση των υποδομών θα παύσει η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και θα αποκατασταθεί ο χώρος». Στην πράξη, όμως, προβλέπεται διαιώνιση της ΟΕΔΑ με νέες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων (δυναμικότητας μέχρι και 950.000 τόνων το χρόνο) ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι μετά τον υπό κατασκευή νέο (3ο) ΧΥΤΑ θα ακολουθήσει και άλλος, «κάπου εκεί κοντά», μασκαρεμένος σε ΧΥΤΥ. Όσο για την «αποκατάσταση», σαν τέτοια εννοούν το θάψιμο κάτω από τα τζάμια των φωτοβολταϊκών πάνελ των ήδη ημι-αποκατεστημένων ορατών πρανών της παλαιάς χωματερής και του ΧΥΤΑ Ι.   

Δίπλα στην εγκληματική πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων, πηγαίνει και η προσπάθεια εξαγοράς του λαού της περιοχής για να κλείσει το στόμα του στα νέα εγκλήματα. Γι’ αυτό και αυτοί, που μας έχουν καταδικάσει στο μαύρο του καρκίνου της χωματερής,  διαφημίζουν ότι από τις πράσινες μπίζνες θα έχει όφελος και ο λαός της περιοχής. Αυτά λέγονται σε μια περίοδο που λαός πληρώνει ήδη πολύ ακριβά την ενέργεια και την «πράσινη» μετάβαση.

Ο λαός της Φυλής και συνολικά της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας έχει πείρα. Δεν μπορεί να ξεγελαστεί. Θα συνεχίσει να απαντά αγωνιστικά, ακόμη πιο μαζικά, μαζί με το λαό του Πειραιά, του Γραμματικού, του Βαρνάβα, συνολικά της Ανατολικής Αττικής στον εκβιασμό, στην εξαγορά και στον αποπροσανατολισμό, διεκδικώντας οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο τις δικές του αυξημένες ανάγκες, που συμπίπτουν και με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων όλης της Αττικής.     

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: