11.4 C
Athens
26 Ιανουαρίου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΔήμος Πετρούπολης: Αυξήσεις μέχρι και 600% (!) σε τμήματα πολιτισμού και αθλητισμού...

Δήμος Πετρούπολης: Αυξήσεις μέχρι και 600% (!) σε τμήματα πολιτισμού και αθλητισμού καταγγέλλει η αντιπολίτευση

- Advertisement -
- Advertisement -

Σε αυξήσεις σε μια σειρά από υπηρεσίες στις δομές του Αθλητισμού και του Πολιτισμού προχωρά ο Δήμος Πετρούπολης, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό σε γονείς και πολίτες.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, οι αυξήσεις σε κάποιες υπηρεσίες φτάνουν το 600% (!), χωρίς μάλιστα να υπάρχει αντίστοιχη αύξηση στην ποιότητά τους και χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική οικονομική μελέτη στη λογική του κόστους-οφέλους.

Παράλληλα, αναστάτωση επικρατεί και στο Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης, καθώς στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο τέθηκαν μια σειρά από προτάσεις που, όπως καταγγέλλεται προσθέτουν βάρη στους γονείς για αύξηση των διδάκτρων σε όλες τις τάξεις, χρεώσεις των υποχρεωτικών μαθημάτων που, μέχρι τώρα, παρέχονταν δωρεάν, διακοπή χορήγησης υποτροφιών σε παιδιά της Φιλαρμονικής κ. ά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι γονείς απορρίπτουν τις αιτιάσεις της διοίκησης του Στέφανου Βλάχου, ότι οι αυξήσεις δεν αφορούν δημότες αλλά ετεροδημότες, με τη λογική ότι επιθυμούν να τους «διώξουν» από τα μαθήματα. «Δεν ισχύει αυτό» τονίζει στο doxthi.gr μητέρα που έχει δυο παιδιά στο Ωδείο, καθώς όπως λέει «αν και δημότης θα επιβαρυνθώ με σχεδόν 300€ παραπάνω σε εγγραφές και εξέταστρα σε κάθε μάθημα. Σκεφτείτε ότι, μέχρι τώρα, έδινα σχεδόν 100€ τον μήνα για δυο παιδιά. Φέτος θα δώσω 300€ παραπάνω στο σύνολο και του χρόνου, αν χρεώνεται η θεωρία του ενός παιδιού μου, 450€ παραπάνω. Μιλάμε δηλαδή για αύξηση σε δημότες τουλάχιστον 30-45%. Και το θέμα είναι ότι οι γονείς δεν αντέχουμε να πληρώνουμε τέτοιες αυξήσεις και θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε κάποια μαθήματα στα παιδιά μας».

Ενδεικτική του εκρηκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί, είναι η διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο θα συζητούνταν το επίμαχο ζήτημα για δυο συνεχόμενες φορές, λόγω των έντονων διαφωνιών και της πλήρους διαφωνίας σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Να μην υπάρξει οποιαδήποτε αύξηση σε δίδακτρα ζήτησε και ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βαγγέλης Σίμος, καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένη πρόταση, η οποία απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς δεν είχε εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή.

«Δυστυχώς η Πετρούπολη πάει από το κακό στο χειρότερο με γοργούς ρυθμούς. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο οι 3 παρατάξεις που διοικούν (Βλάχος, Σκαλιστήρας, Λάππας) έφεραν θέμα αυξήσεων στις δομές αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη. Αυξήσεις που σε κάποια σημεία φτάνουν το 600% (δεν είναι ορθογραφικό λάθος), που είχε προαναγγείλει η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα Παχίδου, 2 μήνες ΠΡΙΝ γίνει δημοτικός σύμβουλος, τον Ιούλιο του 2019. Τέτοια «κάψα» είχαν» ανέφερε στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Μάνος Συλλιγνάκης, επικεφαλής της Παράταξης «Νέα Αρχή Πετρούπολης».

Τις προτεινόμενες αυξήσεις απέρριψε κατηγορηματικά και ο Επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών Πετρούπολης Νίκος Σακούτης, ο οποίος επεσήμανε ότι στις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού Ωδείου θα αγγίξουν ακόμα και το 100%.

“Παραπλανητική, αντιδραστική και κοντόφθαλμη, που δεν πατάει στην πραγματικότητα των όσων θέλει να επιβάλλει μέσα Οκτωβρίου η συνδιοίκηση του κου Βλάχου” χαρακτηρίζει την κουβέντα για τους ετεροδημότες ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πετρούπολης Ενεργοί Πολίτες Μανώλης Μπουσούνης. Όπως σημειώνουν και εκείνοι, “η επιβολή εγγραφής αφορά τους πάντες και ότι τα εξέταστρα αφορούν ανά μάθημα, ήτοι καλούμαστε να πληρώνουμε εξέταστρα και για θεωρία και για όργανο και για όποιο άλλο μάθημα τυχόν παρακολουθούμε”.

Να σημειωθεί, ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, αυτή τη φορά στην Οικονομική Επιτροπή, όπου πιθανολογείται ότι θα απορριφθούν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης και εκφράζονται φόβοι ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τις αυξήσεις.

Δείτε ενδεικτικά εισηγήσεις για τα δίδακτρα στο Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -