KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Με λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε η Επέτειος του «ΟΧΙ» στις Αχαρνές(φωτό)

28/10/2021 18:32
2 '
Αχαρνές_28η Οκτωβρίου (7)
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Γεμάτες συμβολισμούς, λαμπρότητα και επισημότητα ήταν οι εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ακολουθώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα προστασίας από τον Covid19 και με νοσταλγική διάθεση για εκείνη την εποχή που η ζωή μας και οι παρελάσεις δεν είχαν περιοριστεί λόγω της υγειονομικής κρίσης, ο δήμος διοργάνωσε με άψογο τρόπο, την ημέρα τιμής του “ΟΧΙ”.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχαρνών. Στη συνέχεια, πομπή από μέλη της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Σπύρο Βρεττό, βουλευτές, περιφερειακούς συμβούλους και φορείς κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων, όπου εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον αριστούχο φοιτητή της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Παναγιώτη Δαμάσκο. Ο φοιτητής που διακρίθηκε για τον βαθμό εισαγωγής τους στη σχολή του ΕΜΠ τόνισε: “Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μου γιατί τα λόγια θα μπορέσουν να ξυπνήσουν μνήμες, να υπενθυμίσουν το μέγεθος της ανδρείας, να αναδείξουν την αξία της θυσίας, να αναδείξουν τα παραδείγματα που μας παρέδωσε το ηρωικό πνεύμα και η ελληνική ψυχή. Άλλωστε είναι σίγουρο, πως ξεκινώντας από ένα ηχηρό ΟΧΙ, μπορεί κάθε γενιά και η δική μας και οι επόμενες να χαράξουν νέα μονοπάτια σε ένα κόσμο με τεράστιες προκλήσεις, αλλά και γεμάτο προβλήματα και απειλούμενο από νέου είδους κοινωνικές μάστιγες”.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΌΧΙ» κορυφώθηκαν με την παρέλαση. Προηγήθηκε η βράβευση των δύο φοιτητών που εκφώνησαν τους πανηγυρικούς σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες. Ως είθισται η έναρξη δόθηκε από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Ακολούθησαν τμήματα πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και στη συνέχεια παρέλασαν μαθήτριες και μαθητές των σχολείων των Αχαρνών.

Κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό
Βουλευτές, μέλη της Δημοτικής Αρχής και Περιφερειακοί σύμβουλοι
Σπύρος Βρεττός, Νικόλαος Δαμάσκος, Βασίλης Οικονόμου, Ευρώπη Κοσμίδη και Μαρία Τελωνιάτη
Ο Δήμαρχος Αχαρνών με τους δύο φοιτητές που εκφώνησαν τους πανηγυρικούς της ημέρας
Η φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών
Πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής
Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γιάννης Νίκας με την Φιλαρμονική
Λύκειο Ελληνίδων
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: