KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΦΥΛΗ

Τιμή, λαμπρότητα και παράδοση στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Φυλή (εικόνες & βίντεο)

28/10/2021 17:40
Ανανεώθηκε 28/10/2021 17:49
1 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με πρωταγωνιστή την παράδοση και λαμπρότητα στην παρέλαση γιόρτασε η Φυλή την εθνική επέτειο για την 28η Οκτωβρίου 1940 στην κεντρική πλατεία της περιοχής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε το πρωί πανηγυρική δοξολογία από τον πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

Διονύσης Βλάχος, Ελένη Λιάκου

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, χαρακτηρίζοντας το έπος του 1940 πηγή υπερηφάνειας, δύναμης και εθνικής μνήμης για την πατρίδα μας. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ιστορία δεν πρέπει να ξεχνιέται αλλά να μένει ισχυρή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές οι οποίες πρέπει να  τάσσονται υπέρ του ΟΧΙ σε παραβιάσεις και αποσταθεροποιήσεις και υπέρ του ΝΑΙ πλάι στη Δημοκρατία , την Ειρήνη και το Κράτος Δικαίου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση, κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας και με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων σε αυτή. Παρόλα αυτά, παρέλασαν με καμάρι και λεβεντιά.

Παρέστησαν η αντιδήμαρχος Φυλής και Διοίκησης Ελένη Λιάκου, ο πρόεδρος  του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Διονύσης Βλάχος, οι τοπικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Τσεβάς και Ιωάννα Σπυρίδωνος – Πίνη,  εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, συλλόγων κλπ.

Πηγή φωτό: Γραφείο Τύπου Δήμου Φυλής

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: