ΑΧΑΡΝΕΣ
Meteoacharnes: Τετραήμερο με, όχι σπάνιες για την εποχή, υψηλές θερμοκρασίες. Πότε υποχωρούν. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
30/05/2024 11:31
3 '
Το συγκεκριμένο διάστημα θερμοκρασιακής ανόδου, θα είμαστε πάνω από τη μέση θερμοκρασία του μήνα, τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς. Από εκεί και πέρα, η διαφορά θα είναι περίπου στους 2 με 3 βαθμούς.
Στους 28,6 από 28,3 βαθμούς προχθές έφθασε η θερμοκρασία χθες στον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών. Όπως είχαμε αναφέρει στις τελευταίες μας προγνώσεις, μέχρι και την Παρασκευή, αναμένεται καθημερινή μικρή άνοδός της. Από το Σάββατο αναμένεται να είναι πιο έντονη και θα κορυφωθεί την Κυριακή. Μέχρι και την Τρίτη, με μικρές διακυμάνσεις η θερμοκρασία, θα είναι κοντά στους 35 βαθμούς. Από την Τετάρτη, περιμένουμε μερική ενίσχυση των Βορείων ανέμων, που θα συμβάλει στη μερική πτώση της θερμοκρασίας κατά 4 περίπου βαθμούς.
Η μεγίστη θερμοκρασία χθες στην Επικράτεια, ήταν 30,5 βαθμοί και καταγράφηκε στη Στυλίδα.
Το συγκεκριμένο διάστημα θερμοκρασιακής ανόδου, θα είμαστε πάνω από τη μέση θερμοκρασία του μήνα, τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς. Από εκεί και πέρα, η διαφορά θα είναι περίπου στους 2 με 3 βαθμούς. Να σημειωθεί πως η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί Ιούνιο στον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών από το 2010 είναι 42,3 βαθμοί, τον Ιούνιο του 2017, αλλά την τελευταία του ημέρα. Όμως γενικά, τις πρώτες του ημέρες, έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες κοντά στους 35 βαθμούς, ειδικά τα τελευταία χρόνια.
Κάποιες ιστοσελίδες για τα κλικς, αναφέρουν ότι θα έχουμε καύσωνα. Να το τονίσουμε πως δεν πρόκειται καν. Να επιλέγετε τη σωστή ενημέρωσή σας.
Η σκόνη από την Αφρική, εξακολουθεί να παραμένει στην ατμόσφαιρά μας αλλά από το Σάββατο δείχνει να ανεβαίνει η περιεκτικότητά της, μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας.
Μια διαταραχή δείχνει να μας επηρεάζει στις 8 Ιουνίου, αλλά είναι μακριά ακόμα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ενδεχομένως η διαταραχή αύτη, φέρει και κάποιες βροχοπτώσεις. Θα είναι όμως πρόσκαιρη. Σήμερα ενδεχομένως ίσως έχει κάποιες ψιχάλες πέριξ της Πάρνηθας.
Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα
Με συνεχείς διακυμάνσεις ήταν οι ρύποι,σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Με διακυμάνσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, ήταν διαρκώς από χθες το απόγευμα. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2,5 ήταν 3,1 (3,8 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 4,6 (3,8 χθες).
Η θερμοκρασία την Παρασκευή στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 18 με 29 βαθμούς. Στο Ίλιον 20 με 30 βαθμούς. Στη Φυλή 18 με 28 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί, με ενίσχυση μεσημβρινές ώρες.
Φωτό: Οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Φωτό1: Που θα είναι ανεβασμένες οι θερμοκρασίες τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής








