ΑΧΑΡΝΕΣ
Meteoacharnes: Σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας, στροφή των ανέμων σε δυτικούς και Αφρικανική σκόνη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
10/12/2024 12:02
2 '
Από σήμερα το απόγευμα, έρχεται και πάλι σκόνη στην ατμόσφαιρα από την Αφρική. Που αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και την Πέμπτη. Από εκεί και πέρα απομακρύνεται λόγω των Βορείων ανέμων.
Μπορεί στη δυτική Ελλάδα να είχε περισσότερα από 80 χιλιοστά υετού, αλλά εμείς περιοριστήκαμε σε 3,6 μμ υετού. Και μάλιστα σε δύο δόσεις. Λιγοστεύουν οι πιθανότητες για εμάς από σήμερα, και μέχρι την Παρασκευή περιμένουμε μικρή καθημερινή πτώση στη θερμοκρασία. Θα είναι όμως παροδική, αφού ακολουθούν σκαμπανεβάσματά της. Όσο αφορά στις βροχοπτώσεις, κάτι πιο ουσιαστικό φαίνεται από την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου.
Περιορισμένες και με μικρές ραγδαιότητες, ήταν και οι χθεσινές βροχοπτώσεις. Στον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών, καταγράφηκαν 3,6 μμ, στη Φυλή 8,2 μμ, στο Τατόι 6,4 μμ, στη Βαρυμπόμπη 2,6 μμ, στα Άνω Λιόσια 3,6 μμ, στον ΣΚΑ 3,6 μμ, στη Λ. Δημοκρατίας 3,8 μμ, στο Ζεφύρι 4,0 μμ και στο Ίλιον 1,8 μμ.
Μέχρι και την Κυριακή, μικρές είναι οι ενδείξεις για νέες βροχοπτώσεις. Κάτι φαίνεται όμως για την Δευτέρα και κυρίως για την επόμενη Κυριακή.
Χθες στις 22:56, καταγράφηκε ριπή 43.5 km/hr που αντιστοιχεί σε 6 μποφόρ. Από τις 03:00 σήμερα τα ξημερώματα, οι ενισχυμένοι Νοτιοδυτικοί άνεμοι άρχισαν να εξασθενούν. Αύριο θα στραφούν σε Δυτικούς και από την Πέμπτη σε Βόρειους. Ενίσχυση και πάλι περιμένουμε παροδικά τη Δευτέρα.
Από σήμερα το απόγευμα, έρχεται και πάλι σκόνη στην ατμόσφαιρα από την Αφρική. Που αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και την Πέμπτη. Από εκεί και πέρα απομακρύνεται λόγω των Βορείων ανέμων.
Από το Σάββατο, περιμένουμε νέα χιονοεισβολή στην Επικράτεια από τα Βορειοδυτικά. Θα είναι όμως σύντομη και χιονοπτώσεις θα έχουμε μόνο στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής Ελλάδας.
Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα
Στα χθεσινά επίπεδα ήταν το πρωί οι ρύποι, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Άνοδο, είχαμε από τις 16:00 χθες και σταδιακή πτώση από τις 19:00. Άνοδο είχαμε και πάλι σήμερα το πρωί. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2,5 ήταν 10,2 (9,7 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 11,4 (18,4 χθες).
Η θερμοκρασία την Τετάρτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 10 με 17 βαθμούς. Στο Ίλιον 12 με 18 βαθμούς. Στη Φυλή 9 με 17 βαθμούς.
Οι άνεμοι την Τετάρτη, θα πνέουν ασθενείς Δυτικοί.
Φωτό: Οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Φωτό1: Οι χθεσινές βροχοπτώσεις στην Επικράτεια.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής








