KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Με άνοδο στη θερμοκρασία και Νοτιάδες το νέο τριήμερο ασθενών βροχοπτώσεων. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

07/11/2025 12:52
3 '
Meteoacharnes: Με άνοδο στη θερμοκρασία και Νοτιάδες το νέο τριήμερο ασθενών βροχοπτώσεων. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER
Και ενώ η ελαχίστη θερμοκρασία στο Λιβάδι Παρνασσού, έπεσε σήμερα στους 3,2 βαθμούς, στο Περτούλι Τρικάλων στους 3,8 βαθμούς και στην Κάτω Βλασιά Αχαίας στους 4,9 βαθμούς, από αύριο μέχρι και τη Δευτέρα, περιμένουμε άνοδο στη θερμοκρασία, μέχρι και τη…

Χθες, ήταν ημέρα βροχών και καταιγίδων για την Κρήτη. Από αύριο και για τρεις περίπου ημέρες, έρχεται η σειρά της Δυτικής και Βορειοδυτικής Ελλάδας. Και μάλιστα έχουν να περιμένουν αξιόλογες βροχές, που περιοδικά και τοπικά, θα είναι δυνητικά επικίνδυνεςΑχαρνές και πέριξ, περιμένουμε όπως ήδη έχουμε αναφέρει στις προγνώσεις μας βροχές με πιθανές καταιγίδες, αλλά και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, εξακολουθεί να μη φαίνεται κάτι ιδιαίτερο και επικίνδυνο. Ενδεχομένως τη Δευτέρα, οι βροχοπτώσεις είναι πιο ενισχυμένες, αλλά μέχρι τότε, μάλλον θα έχει υποβαθμιστεί η έντασή τους.

Ελαχιστότατες είναι οι πιθανότητες σήμερα για κάποιες ψιχάλες τοπικά, μεσημβρινές ώρες, αλλά από αύριο, η ενίσχυση των βροχοπτώσεων θα είναι καθημερινή. Και κάτι πιο έντονο, όπως προείπαμε φαίνεται για τη Δευτέρα. Κάτι ελάχιστο φαίνεται και για την Τετάρτη. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε με περίοδο άνευ βροχοπτώσεων, τουλάχιστον μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

Και ενώ η ελαχίστη θερμοκρασία στο Λιβάδι Παρνασσού, έπεσε σήμερα στους 3,2 βαθμούς, στο Περτούλι Τρικάλων στους 3,8 βαθμούς και στην Κάτω Βλασιά Αχαίας στους 4,9 βαθμούς, από αύριο μέχρι και τη Δευτέρα, περιμένουμε άνοδο στη θερμοκρασία, μέχρι και τη Δευτέρα. Με τις μέγιστες θερμοκρασίες, να φθάνουν εκ νέου στους 22 και τοπικά και στους 23 βαθμούς. Ακολουθεί πτώση, αλλά προς τα μέσα του μήνα, περιμένουμε και νέα μικρή άνοδο.

Η άνοδος στη θερμοκρασία, οφείλεται φυσικά και στους ανέμους, που θα πνέουν Νότιοι και μάλιστα μερικώς ενισχυμένοι. για την εποχή. Και οι άνεμοι αυτής της διεύθυνσης, θα φέρουν στην ατμόσφαιρά μας από την Παρασκευή, σκόνη από την Αφρική. Από την Τετάρτη, θα στραφούν και πάλι σε Βόρειους.

Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα

Άνοδο σε σχέση με χθες, είχαν οι ρύποι, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Απότομη άνοδο είχαμε από τις 21:00, πιθανότατα λόγω καπνών, που όπως φάνηκε από τις κάμερες του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών, έρχονται από τα δυτικά. Μία ώρα αργότερα, άρχισε η πτώση. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2.5 ήταν 10,5 (1,9 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 11,6 (4,7 χθες).

Η θερμοκρασία στις Αχαρνές το Σάββατο, θα κυμανθεί από 15 με 21 βαθμούς. Στο Ίλιον 16 με 21 βαθμούς. Στη Φυλή 15 με 19 βαθμούς. Άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή, μικρή πτώση τη Δευτέρα.

Οι άνεμοι το Σάββατο, θα πνέουν Νότιοι, μερικώς ενισχυμένοι.. Μικρή εξασθένηση των Νοτίων ανέμων θα έχουμε την Κυριακή, εκ νέου ενίσχυση τη Δευτέρα.

Φωτό: Οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Φωτό1: Λαμπρό μετέωρο καταγράφηκε χθες το βράδυ, από την κάμερα του Μετεωρολογικού σταθμού προς τα δυτικά. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: