KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων: Μαθητές στέλνουν μήνυμα ενάντια στη βία – Εκδήλωση σε σύμπραξη με Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και ΕΝΕΕΓΥΛ Άνω Λιοσίων

25/11/2025 19:44
Ανανεώθηκε 25/11/2025 20:35
2 '
1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων: Μαθητές στέλνουν μήνυμα ενάντια στη βία - Εκδήλωση σε σύμπραξη με Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και ΕΝΕΕΓΥΛ Άνω Λιοσίων
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Το δικό τους μήνυμα απέναντι σε κάθε μορφή βίας – σχολική, έμφυλη, ψυχολογική – έστειλαν μαθητές από το 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων, μέσα από μια εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσαν, σε συνεργασία με το ΕΝΕΕΓΥΛ Άνω Λιοσίων και τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Φυλής, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Όπως τόνισε η διευθύντρια και “ψυχή” του 1ου Λυκείου Ελένη Καμπόλη, σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση, αλλά και η ενημέρωση των παιδιών γύρω από κάθε μορφής βία, ένα φαινόμενο που δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. “Η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει ότι η βία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας — ούτε στο σπίτι, ούτε στο σχολείο, ούτε στην καθημερινότητα” σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε βίντεο με πρωταγωνίστρια τη Νεφέλη, ένα κορίτσι που βίωνε καθημερινά λεκτική και ψυχολογική βία από συμμαθητές της και ηθικό δίδαγμα ότι μπορεί να φαίνεται ως ένα μεγάλο, απόμακρο πρόβλημα, αλλά ξεκινάει συχνά από μικρές συμπεριφορές: υποτιμητικά σχόλια, χλευαστικά γέλια, αποκλεισμός ή ακόμα και βίαιες λέξεις στο σχολείο.

Η κλινική ψυχολόγος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Φυλής Καλομοίρα Μάρκου αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε την κάθε μορφή βίας και να μιλάμε δημόσια για αυτή.

Δυνατά μηνύματα εξέπεμψε η θεατρική δράση με τίτλο “Μια άλλη εικόνα είναι δυνατή” με τις Νάγια Μποέμη, σύμβουλο εκπαίδευσης θεατρικής αγωγής και Φωτεινή Βασιλοπούλου, εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής Δημοτικού Σχολείου Φυλής. Στόχος ήταν τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι η ευθύνη να αλλάξουμε τα πράγματα ανήκει σε όλους. Ως μαθητές, μπορούν να υποστηρίζουν τους συμμαθητές τους, να μη σιωπούν όταν βλέπουν αδικία και να δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου ο καθένας νιώθει ασφαλής και σεβαστός.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό μέρος αποτέλεσε το “Δέντρο της Σκέψης 2”, όπου οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες, έγραψαν σε χαρτάκια τις συμβουλές τους.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε μουσικά με τη μαθητική μπάντα του 1ου Λυκείου και τραγούδια με μηνύματα κατά της βίας.


MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: