KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Ελέω…μεγάλου αριθμού θεμάτων και ελλείψει δημοτικών συμβούλων αναβλήθηκε το Δ.Σ Αχαρνών

02/06/2017 08:50
2 '
Δημαρχείο Αχαρνών
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται σε συνεδρίαση που εμπεριέχει μακροσκελή κατάλογο στην ημερήσια διάταξη.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Έντονοι κραδασμοί σημειώθηκαν, για μια ακόμα, φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 30ης Μαϊου στις Αχαρνές, με πρόσχημα το μεγάλο αριθμό θεμάτων στην ημερήσια διάταξη. Ο αριθμός 70 στον κατάλογο, προφανώς και δεν είναι μικρός, ωστόσο το ειδικό βάρος της συγκεκριμένης συνεδρίασης (η πρώτη μετά την έγκριση του προϋπολογισμού) ήταν σαφώς μεγαλύτερο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται σε συνεδρίαση που εμπεριέχει μακροσκελή κατάλογο στην ημερήσια διάταξη, ούτε κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο στις Αχαρνές. Πηγές του δημαρχείου επισημαίνουν, ωστόσο, ότι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να μην πραγματοποιηθεί δημοτικό συμβούλιο. Υπενθυμίζουν δε, ότι κατά το παρελθόν έχουν συζητηθεί 107 τακτικά θέματα και άπειρα έκτακτα ενώ υπήρξαν και συνεδριάσεις (στα μέσα της δεκαετίας του 2000) οι οποίες διεξάγονταν με 170 θέματα!

Σε κάθε περίπτωση, τα 70 θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου δημιούργησαν αναταράξεις και, εν τέλει, προκάλεσαν την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου. Η αντιπολίτευση χαρακτήρισε αποτρεπτικό τον αριθμό των θεμάτων προκειμένου να γίνει μια συζήτηση, επί της ουσίας και δυναμίτισε το κλίμα.

Ακόμα χειρότερο, από το μεγάλο αριθμό θεμάτων, είναι ο απογοητευτικός αριθμός των δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν, η προσέλευση αλλά και η στάση τους. Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις (με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να ξεκινά πολύ αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα) οι εσπευσμένες αναχωρήσεις και οι “βόλτες” μέσα και έξω από την αίθουσα δείχνουν έλλειψη σεβασμού στη διαδικασία και δίνουν την εντύπωση των θαμώνων ενός καφενείου, στο οποίο ο καθένας ήρθε να κάνει το “κουτσομπολιό” του.

Είναι καλύτερο, λοιπόν, να βρεθεί πρώτα ο απαιτούμενος σεβασμός στο θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και να μιλήσουμε μετά, όσο χρειαστεί, για την ανάγκη ή όχι να υπάρχουν 70 θέματα στην ημερήσια διάταξη ή να τροποποιηθεί ο Κανονισμός λειτουργίας του. “Πολύ κακό για το τίποτα”, όπως λέει και ο λαός μας.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: