KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Στον υπουργό Μεταφορών παρενέβη την περασμένη εβδομάδα για τον Προαστιακό ο σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων

31/07/2017 17:46
Ανανεώθηκε 31/07/2017 17:49
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Παρέμβαση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για το θέμα του Προαστιακού και των τραγικών αλλαγών που επιφέρουν οι αλλαγές των δρομολογίων στην καθημερινότητα των κατοίκων του δήμου Φυλής, έκανε – χωρίς να το δημοσιοποιήσει – την περασμένη Παρασκευή, ο σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων.

“Η περιοχή μας, όπως καλά γνωρίζετε, αναφέρεται στη συνείδηση των κατοίκων του λεκανοπεδίου ως η πίσω αυλή της πόλης, γεγονός που δεν απέχει από την πραγματικότητα, αν συνυπολογίσουμε την εντεινόμενη παραβατικότητα, την ύπαρξη ειδικών ομάδων πληθυσμού (Ρομά) και τη λειτουργία, πλέον των 50 χρόνων, του μοναδικού ΧΥΤΑ στην Αττική. Μείγμα που δημιουργεί εκρηκτικό και επικίνδυνο συνδυασμό. Η πρόσθεση ενός ακόμη προβλήματος που αφορά στην μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής, εργαζόμενων και βιοπαλαιστών κατά βάση, δε μπορεί παρά να επιβαρύνει σε υπερθετικό βαθμό τις αντοχές και τις ανοχές τους” τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιστολή προς τον κ. Σπίρτζη, αν και εστάλη όταν γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα, ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε, καθώς όπως εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Χρήστος Ρούσσας, πάγια θέση του Δ.Σ είναι να μη δημοσιοποιείται κάθε ενέργεια που κάνουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, εκτιμώντας ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει λόγια και ευχολόγια.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αφήνονται αιχμές κατά όσων λένε ότι οι σύλλογοι της περιοχής είναι μόνο για “χαρές και πανηγύρια” αφού, “έχουν αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων ότι μπορούν και βρίσκονται κοντά στα μέλη τους, επιτελώντας ένα σπουδαίο έργο στον τομέα της κοινωνικής συνοχής, που τόση ανάγκη έχει αυτός ο τόπος”.

 

Ακολουθούν η ανακοίνωση του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, καθώς και η επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων είναι ο πολυπληθέστερος σύλλογος του δήμου Φυλής, με ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Τα μέλη του, όποτε και όταν χρειάζεται, δηλώνουν δυναμικά παρόντες σε οποιαδήποτε προσπάθεια, από όπου και αν προέρχεται, που πηγαίνει τον τόπο ένα βήμα μπροστά.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ του συλλόγου, όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα με τα δρομολόγια του Προαστιακού, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων του δήμου που χρόνια τώρα χρησιμοποιούν το τρένο ως βασικό μέσο μετακίνησής τους, απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας την επίλυση του.

Ο κ. Σπίρτζης είχε, άλλωστε, παραβρεθεί στην εκδήλωση για την κοπή πίτας του συλλόγου στις 19 Φεβρουαρίου 2017, διατηρεί θερμά αισθήματα για τους Ηπειρώτες και αποτελεί φίλο του συλλόγου. Περαιτέρω, το Δ.Σ επεδίωξε να έχει και προσωπική επαφή με τον Υπουργό, προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις του.

Πάγια θέση των Διοικητικών μελών του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων είναι να μη δημοσιοποιούν κάθε ενέργεια που κάνουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, εκτιμώντας ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει λόγια και ευχολόγια. Επιπλέον, δεν είναι πολιτικός φορέας που επιδιώκει να παίρνει εύσημα για να τα εγγράψει στο πολιτικό του βιογραφικό.

Οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο δήμο Φυλής, εξωραϊστικοί και πολιτιστικοί, έχουν αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων ότι μπορούν και βρίσκονται κοντά στα μέλη τους, επιτελώντας ένα σπουδαίο έργο στον τομέα της κοινωνικής συνοχής, που τόση ανάγκη έχει αυτός ο τόπος.

Συνεπώς, οι ταμπέλες του τύπου «ότι είναι μόνο για χαρές και πανηγύρια» δεν είναι μόνο εκ του περισσού αλλά και επικίνδυνες.

Παραθέτουμε την επιστολή που απέστειλε ο σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Γ. Ρούσσας

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: