KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Παραμονή Χριστουγέννων η πιο χαμηλή θερμοκρασία. Εκεί κρίνεται ο λευκός “επισκέπτης” σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

22/12/2017 17:09
Ανανεώθηκε 22/12/2017 17:11
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Πτώση της θερμοκρασίας, συνέχεια. Αισθητή η πτώση από το βράδυ της Παρασκευής με τον άνεμο να πνέει Βορειοδυτικός. Κατά τη διάρκεια της ημέρας «έδωσε» αρκετές ριπές με ταχύτητα πάνω από 45km/h. Μέγιστη ριπή ανέμου τη Παρασκευή, 72,4 km/h και ώρα: 10:41. Το Σάββατο ο Βόρειος άνεμος φαίνεται σταδιακά να εξασθενεί. Από αργά το βράδυ του Σαββάτου, πρωινές ώρες της Κυριακής, θα κριθούν οι “διαθέσεις” του λευκού επισκέπτη. Και κυρίως, για το πόσο θα δουν έστω και μια… νιφάδα οι πιο πεδινοί και φυσικά των Βορείων Προαστίων της Αττικής.

Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες, αναμένεται να σημειωθούν τα μεσάνυχτα περίπου της Παρασκευής (όμως ο υετός φαίνεται οριακός) και αργά το βράδυ του Σαββάτου, (οπότε υπάρχει με τα τελευταία στοιχεία υετός). Τα υψόμετρα χιονόπτωσης, με βάση τα τελευταία στοιχεία φαίνονται πάνω από 800 μέτρα.

Να σημειωθεί ότι η Φυλή το απόγευμα της Παρασκευής είχε ασθενή χιονόπτωση.

Οι άνεμοι τόσο το Σάββατο όσο και τη Κυριακή θα πνέουν Βόρειοι, με σταδιακά μειούμενη ένταση.

Το Σάββατο η θερμοκρασία στις Αχαρνές θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς και στη Φυλή από -1 έως 5 βαθμούς. Τη Κυριακή θα σημειωθεί μικρή άνοδος της Θερμοκρασίας. Μεγαλύτερη την ημέρα των Χριστουγέννων. Για τα Χριστούγεννα πάντως, δεν προβλέπεται με τα τελευταία στοιχεία βροχόπτωση.

Φωτό: Χάρτης προγνωστικός με το που θα έχουμε πιθανή χιονόπτωση τη Παρασκευή αργά το βράδυ ξημερώματα Σαββάτου.

Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτό: Διάγραμμα με τις ριπές από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής.

 

Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτό: Από την απογευματινή χιονόπτωση στη φυλή από την κάμερα υψηλής ευκρίνειας του μετεωρολογικού σταθμού Φυλής (http://fyli.meteoclub.gr/).

 

Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: