KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Αχαρνές: 42 πλατάνια και έλατα φυτεύτηκαν σε 5 περιοχές από τη Διεύθυνση Πρασίνου

27/02/2026 16:44
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Με νέες φυτεύσεις σε γειτονιές και κεντρικά σημεία στις Αχαρνές, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου προχώρησε σε μια ακόμη στοχευμένη παρέμβαση για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου. Το προσωπικό της υπηρεσίας φύτευσε συνολικά 42 δέντρα (πλατάνια και έλατα), στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που αποσκοπεί σε περισσότερο πράσινο, περισσότερο οξυγόνο και αισθητική αναβάθμιση στις γειτονιές της πόλης.

Στον συντονισμό της δράσης βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ξαγοράρης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Παναγιώτης Κακουλίδης, με στόχο τον σωστό προγραμματισμό των παρεμβάσεων. Οι φυτεύσεις σχεδιάστηκαν ώστε να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες σε περιοχές με αυξημένη καθημερινή κίνηση ή έντονο οικιστικό χαρακτήρα, ενισχύοντας την περιβαλλοντική ισορροπία στο αστικό τοπίο.

Καθοριστικό στοιχείο του σχεδιασμού ήταν και η επιλογή των σημείων φύτευσης με βάση την πρακτικότητα της συντήρησης: στα σημεία που επιλέχθηκαν υπάρχει διαθέσιμο νερό, παράγοντας που θεωρείται κρίσιμος για να μπορέσουν τα νέα δέντρα να «πιάσουν» και να αναπτυχθούν με ασφάλεια. Την παρακολούθηση και τη φροντίδα των νέων φυτεύσεων έχει το αρμόδιο τμήμα συντήρησης, με την Σμαρώ Καρακάση, προϊσταμένη στο Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου Κεντρικού και Νότιου Τομέα.

Οι δενδροφυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε πέντε περιοχές στις Αχαρνές:

  • Ολυμπιακό Χωριό
  • Άγιοι Απόστολοι (Λεωφόρος Δημοκρατίας)
  • Αγία Άννα
  • Πλατεία Δημαρχείου
  • Θρακομακεδόνες

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η συγκεκριμένη δράση δεν αποτελεί μεμονωμένη κίνηση, αλλά μέρος μιας καθημερινής προσπάθειας αναζωογόνησης του αστικού τοπίου που αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές των Αχαρνών.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: