KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΙΛΙΟΝ

Ανακαλύφθηκε βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής στο Ίλιον

13/11/2018 14:35
Ανανεώθηκε 13/11/2018 16:54
1 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ASDA arthroASDA arthro

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τα συνεργεία που εκτελούσαν εργασίες εκσκαφής στο Ίλιον, όταν λίγο πριν το μεσημέρι ανακάλυψαν ότι εργάζονταν πάνω σε μια βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! Τελικά, οι βόμβες ήταν τέσσερις και όχι μια, γεγονός που αποκαλύφθηκε ότι χρειάστηκε να ξεθάψουν ακόμα περισσότερο.

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

Συγκεκριμένα, ήταν λίγο πριν το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Πατρόκλου και Ελ Αλαμέιν, όταν συνεργεία που εκτελούσαν εργασίες στο οδόστρωμα, εντόπισαν ένα σιδερένιο αντικείμενο σε σχετικά μικρό βάθος. Αμέσως σταμάτησαν τη λειτουργία του κομπρεσέρ και αντιλαμβανόμενοι ότι επρόκειτο πιθανά για βόμβα, ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ, την Πυροσβεστική και το Δήμο Ιλίου, οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή.

GIACHALI MARIA
HLEKTROFOTISTIKH

Όπως αναφέρει το pitsunicity.gr, στο σημείο μετέβη η ειδική μονάδα του Στρατού ΤΕΝΞ για να εξουδετερώσει τη βόμβα ή να την μεταφέρει ενώ για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε και η πολυκατοικία που βρίσκεται δίπλα από το σημείο. Από την περαιτέρω εκσκαφή αποκαλύφθηκαν τρεις ακόμα βόμβες, κάτω από την αρχική. Κάτοικοι της περιοχής σημείωσαν ότι πιθανότατα είχαν πέσει κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με στόχο τις εγκαταστάσεις της  ραδιοφωνίας που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση.

 

Φωτό: pitsunicity.gr

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
ARIS BANNERARIS BANNER
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Μένη Πιρπινιά
Συντάκτης
Μένη Πιρπινιά

Η Μένη Πιρπινιά έχει 36 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.