ΦΥΛΗ
Άνω Λιόσια: “Κόλαση” από το πρωί οι δρόμοι – Όλη η κίνηση της Αττικής οδού περνά από την πόλη
16/02/2026 17:25
2 '
Στον ουσιαστικό αποκλεισμό των κεντρικών αρτηριών στα Άνω Λιόσια, για μια εβδομάδα τουλάχιστον, αρχή γενομένης από το περασμένο Σάββατο, προχώρησαν – άγνωστο με ποιο σκεπτικό – οι συγκοινωνιακοί “εγκέφαλοι” της Αττικής Οδού, όταν αποφάσισαν το κλείσιμο της – στις αρχές των εισόδων από την Ελευσίνα μέχρι τη Φυλή και στη συνέχεια όλου του δρόμου από τον Ασπρόπυργο μέχρι τη Φυλή – για έργα βαριάς συντήρησης στη σήραγγα “Λιοσίων”.
Το αποτέλεσμα αυτής της, ενδεχομένως απαραίτητης, κίνησης , αλλά χωρίς, κατά τα φαινόμενα, προγραμματισμό, είναι να υποστούν ολοκληρωτικό “έμφραγμα” από το πρωί της Δευτέρας η λεωφόρος Φυλής και όλοι οι κάθετοι ή/και παράλληλοι δρόμοι που οδηγούν ή καταλήγουν σε αυτή. Οι οδηγοί, μέχρι και αργά το απόγευμα που επιστρέφουν στα σπίτια τους από τις εργασίες τους, χρειάζεται να οπλιστούν με υπομονή και γερά νεύρα, αφού τα οχήματα που κανονικά θα χρησιμοποιούσαν την Αττική Οδό, από βαριές νταλίκες μέχρι ΙΧ, διοχετεύονται στα Άνω Λιόσια.

Κυκλοφοριακό “κομφούζιο” δεν επικρατεί όμως μόνο σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε παραδρόμους, από οδηγούς που προσπαθούν να βρουν έξοδο διαφυγής. Και το ερώτημα είναι: γιατί αυτές οι εργασίες δεν γίνονται το βράδυ, οπότε η κίνηση είναι ελάχιστη; Γιατί θα πρέπει οι οδηγοί να υφίστανται τέτοια ταλαιπωρία για να πάνε ή να επιστρέψουν από τη δουλειά τους; Γιατί, πριν αποφασίσουν το κλείσιμο μιας νευραλγικής αρτηρίας, δεν είχαν προγραμματίσει τι θα κάνουν, ώστε να μην επικρατήσει “ασφυξία” στους δρόμους;

Σε κάθε περίπτωση, η λεωφόρος Κηφισού και μάλιστα σε ώρα αιχμής, μοιάζει σαν δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, μπροστά στα όσα βιώνουν οδηγοί από το πρωί στα Άνω Λιόσια, είτε πρόκειται για κατοίκους, είτε για εργαζόμενους και περαστικούς, αλλά θα συνεχίσουν να τα υπομένουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, εκτός και αν οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης – Αττική οδός, Τροχαία, Αστυνομία – λάβουν κάποια στοιχειώδη έστω μέτρα διαχείρισης της κυκλοφορίας.
Κ.Σ.








