KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Συνέδριο στο δήμο Φυλής για τη “Μετάβαση στη Δημοκρατία”

05/09/2017 15:45
Ανανεώθηκε 05/09/2017 15:48
1 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Μετάβαση στη Δημοκρατία» θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Φυλής, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή καθηγητών από διάφορες χώρες του κόσμου. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (European Public Law Organization-EPLO) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε ότι η Φυλή μαζί με την Αθήνα, πρωτοστάτησε στη γέννηση της Δημοκρατίας. “Θα εργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου ο δήμος Φυλής να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να καθιερωθεί, όχι μόνο ως μια περιοχή που δέχεται τα απορρίμματα όλης της Αττικής, αλλά ως ένας σημαντικός ιστορικός χώρος, όπου ενισχύθηκαν οι αξίες της Δημοκρατίας και της ελευθερίας» είπε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι η συμβολή της Φυλής στην εδραίωση της Δημοκρατίας στην αρχαία Αθήνα, αποτέλεσε «το βασικό κίνητρο για τη διοργάνωση του συνεδρίου» που στόχο έχει, όπως τόνισε, να αποτελέσει «η περιοχή τουριστικό πόλο σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό επίπεδο».Επίσης, επισήμανε τον ρόλο που διαδραμάτισε το φρούριο του Θρασύβουλου στην κατάλυση της Τυραννίας και τη στερέωση της Δημοκρατίας στην Αρχαία Αθήνα.

 

Διεθνές συνέδριο, Μετάβαση στη Δημοκρατία, δήμος Φυλής

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: