KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Δήμος Φυλής: Τίμησε τα 100 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη με βιβλίο, cd και συναυλία

18/11/2025 15:52
2 '
Δήμος Φυλής: Τίμησε τα 100 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη με βιβλίο, cd και συναυλία
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τίμησε, σε συνεργασία, με την κόρη του και καλλιτεχνική διευθύντρια της Λαϊκής Ορχήστρας του Μαργαρίτα, ο Δήμος Φυλής με μια συναυλία – αφιέρωμα στο Κλειστό Γήπεδο Ζωφριάς. 

Παράλληλα, προχώρησε στην έκδοση ενός βιβλίου το οποίο αναφέρεται στη διαδρομή του Μίκη στο λαϊκό τραγούδι και συνοδεύεται και από ένα cd το οποίο περιέχει 10 τραγούδια, με τη φωνή του Γιώργου Μαργαρίτη, συνοδεία της ορχήστρας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και με τη συμμετοχή των παιδιών της χορωδίας του Δήμου Φυλής .  

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι ο Δήμος Φυλής έχει κάτι κοινό με το Μίκη, καθώς σε όλη του την ιστορική διαδρομή αγωνίστηκε, όπως εκείνος, για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Επίσης, ευχαρίστησε την ορχήστρα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και τον Γιώργο Μαργαρίτη, σημειώνοντας ότι υπήρξε μια προσπάθεια «να παντρέψουμε το ιστορικό παρελθόν με το πρόσφατο παρελθόν αλλά και με το μέλλον γιατί ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι ο αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής που συνθέτει όλη αυτή την πορεία». 

Όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα χαρακτήρισε ο Γιώργος Μαργαρίτης τον δίσκο που εξέδωσε ο Δήμος Φυλής  με τα τραγούδια του Μίκη και ευχαρίστησε από καρδιάς τον δήμαρχο Φυλής, για την ευκαιρία που του έδωσαν.

Την συναυλία άνοιξε ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος και ακολούθησαν ο Παναγιώτης Πετράκης, η Χριστιάνα Γαλιάτσου και ο Γιώργος Μαργαρίτης, ενώ θερμό χειροκρότημα απέσπασαν η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Φυλής με την μεικτή χορωδία του Συλλόγου «Όραμα» της καθηγήτριας Ρούλα Λεβαντή. Την εκδήλωση παρουσίασε ο συγγραφέας και ερευνητής Κώστας Μπαλαχούτης.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: