HOT STORY
Δυναμική συγκέντρωση 2.000 ατόμων στα Άνω Λιόσια ενάντια στο ΧΥΤΑ Φυλής. Απούσα η διοίκηση του δήμου Φυλής
07/06/2018 10:17
Ανανεώθηκε 07/06/2018 15:03
3 '
Στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ στα Άνω Λιόσια ενάντια στη συνέχιση και διόγκωση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Περίπου 2.000 άτομα, παρουσία δημάρχων της Δυτικής Αθήνας παρέβλεψαν την πολιτική ταυτότητα των διοργανωτών και ξεχύθηκαν στη λεωφόρο Φυλής, διαμαρτυρόμενοι για τις προθέσεις κυβέρνησης και περιφέρειας Αττικής. Απών, για μια ακόμα φορά, ήταν ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, οι δήμαρχοι Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Ιλίου Νίκος Ζενέτος και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης, της Λαΐκής Συσπείρωης Φυλής Δημήτρης Τσιουμπρής και της ΕΥΠΟΛΙΣ Γιώργος Αβράμης καθώς και πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τον Προαστιακό, με το χαιρετισμό του μέλους της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων-Φυλής Χάρη Κωστόπουλου, ο οποίος τόνισε η συμμετοχή περισσότερων από 40 σωματεία και φορείς στη διαμαρτυρία, «δείχνει το δρόμο του αγώνα που θα δυναμώσει το επόμενο διάστημα, ενός αγώνα για μια καλύτερη ζωή».
Ακολούθησε η πορεία προς την κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων, όπου μίλησαν, εκ μέρους του Παραρτήματος Θριασίου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, ο Νίκος Τουτουντζάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων-Φυλής Ιωσήφ Κρυστάλλης και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής Γιάννης Μαρούτας.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο οποίος είπε ότι θα υπάρξει δυναμική απάντηση απέναντι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο για επέκταση της χωματερής ή δημιουργία νέου χώρου στο λατομείο Μουσαμά και προέτρεψε τους κατοίκους όλης της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας να πουν ένα μεγάλο «Τέρμα πια!» και να ξεσηκωθούν.
«Για την κατάσταση αυτή δεν φταίει το κακό μας το ριζικό. Υπάρχουν ευθύνες και έχουν ονοματεπώνυμο», τόνισε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Φυλής Θοδωρής Χαμαλίδης και πρόσθεσε ότι σοβαρές ευθύνες έχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ «απολύτως συνυπεύθυνη είναι η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που προεκλογικά είχε κάνει σημαία το άμεσο κλείσιμο της χωματερής και σήμερα προκλητικά ρωτάει: Να κλείσει αλλά πού να πάει;».