KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΥΓΕΙΑ

Εγκυμοσύνη & Γυναικολόγος – 5 συχνές ερωτήσεις

30/05/2018 13:54
3 '
γυναικολόγος
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ο γυναικολόγος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σε βοηθήσει με όποιο γυναικολογικό πρόβλημα αντιμετωπίζεις, να σε ενημερώσει σωστά και με ασφάλεια και να σε καθοδηγήσει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση, λαμβάνοντας υπόψιν τις δικές σου ξεχωριστές ανάγκες.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις 5 πιο συχνές ερωτήσεις που υποβάλλονται σε έναν γυναικολόγο και αφορούν όλες τις γυναίκες και θα της απαντήσουμε, ελπίζοντας έτσι να λυθούν μερικές καθημερινές απορίες.

  1. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με πολυκυστικές ωοθήκες. Χρειάζομαι θεραπεία;

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών έχει ένα μεγάλο φάσμα εκδηλώσεων. Μπορεί να αρκεί μια απλή και συστηματική παρακολούθηση, αλλά μπορεί να αναπτύξει και σοβαρά προβλήματα όπως έντονη καθυστέρηση της περιόδου, υπογονιμότητα και διαταραχή στην λειτουργία του παγκρέατος. Όσο πιο σοβαρή είναι η παρουσία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, τόσο πιο μεγάλη είναι η ανάγκη σου για θεραπεία.

  1. Ποιες τροφές να αποφεύγω στην εγκυμοσύνη;

Καλό θα ήταν να αποφεύγεις τα ωμά, ή όχι καλά ψημένα κρέατα και ψάρια, σάλτσες και γλυκά που περιέχουν ωμά αυγά, καθώς και τα μη παστεριωμένα τυριά και γάλα. Εννοείται να αποφεύγεις την χρήση αλκοόλ και να πλένεις πολύ σχολαστικά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά. Να ελαχιστοποιήσεις επίσης τη χρήση του καφέ, στη 1-2 φορές ημερησίως.

  1. Πότε γίνεται η καισαρική;

Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις όπου μπορεί να κριθεί απαραίτητη η καισαρική τομή.

Αν ο τοκετός δεν εξελίσσεται ομαλά, αν πρέπει να γεννηθεί το μωρό γρήγορα, αν το μωρό δεν βγαίνει με το κεφάλι. Η αναισθησία που επιλέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η επισκληρίδιος. Η τομή γίνεται εκεί που αρχίζει η τριχοφυΐα του εφηβαίου. H διάρκεια της επέμβασης είναι  περίπου 30 λεπτά και συνήθως για το υπόλοιπο 24ωρο, η γυναίκα παραμένει με τον ουροκαθετήρα και τον ορό της στο κρεβάτι.

  1. Τι σημαίνει αν δω αίμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Σε κάθε περίπτωση αιμορραγίας θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα ο γυναικολόγος. Το χρώμα του αίματος, η ποσότητα και το στάδιο της εγκυμοσύνης, είναι καθοριστικοί παράγοντες, που μπορούν να βοηθήσουν στην κατάλληλη διάγνωση. Η αιμορραγία στην διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συνδέεται με αποβολή, έκτοπη κύηση, προδρομικό πλακούντα, αποκόλληση πλακούντα, τραυματισμό από σεξουαλική επαφή, έναρξη του τοκετού, ανάλογα πάντα με το τρίμηνο στο οποίο βρίσκεται η έγκυος.

  1. Τι μπορώ να κάνω για να μην ανοίξει (στρετσάρει) το δέρμα μου μετά την εγκυμοσύνη;

Για αρχή θα  πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στην πρόσληψη βάρους κατά την εγκυμοσύνη. Η συχνή μέτρηση του βάρους, η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση, είναι τα πρώτα  και βασικά βήματα για την πρόληψη ραγάδων και  χαλάρωσης. Από το δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης και μετά, η φροντίδα του δέρματος με ειδικές κρέμες ή έλαια, που εφαρμόζονται 1-2 φορές την  ημέρα, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρηθεί η ελαστικότητα.

Για να έχει την πιο σωστή και αποτελεσματική ενημέρωση γύρω από τα γυναικολογικά ζητήματα, θα ήταν καλό να απευθύνεσαι σε έναν έμπειρο και ειδικευμένο γυναικολόγο, ο οποίος διαθέτει εξειδίκευση και μπορεί να σε καθοδηγήσει με ασφάλεια στην σωστότερη επίλυση του εκάστοτε προβλήματος.

Επικοινώνησε σήμερα και κλείσε μια συνάντηση με τον  επιμελητή της γυναικολογικής κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο τον προγεννητικό έλεγχο και την εμβρυομητρική ιατρική, Ελευθέριο Αναστασάκη.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: