ΦΥΛΗ
“Έλαμψε” το Ζεφύρι στην αθλητική και πολιτιστική γιορτή της Α.Ε Ζεφυρίου
25/09/2017 08:45
4 '
Έβαλε στοίχημα να συνδυάσει δυο εντελώς ξεχωριστές δραστηριότητες, πήρε το ρίσκο και τα κατάφερε. Η Α.Ε Ζεφυρίου δεν κέρδισε μόνο τη δυναμική συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη της εξωστρεφή προσπάθεια αλλά, κυρίως, τη δυνατότητα να μετατρέψει την πόλη του Ζεφυρίου σε ένα, σχεδόν, ολοήμερο και υπαίθριο χώρο αθλητισμού, χαράς και διασκέδασης.
Η μέρα… ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους άρχισε νωρίς το απόγευμα με την 3η διοργάνωση street handball από την ΑΕΖ σε συνεργασία με την ΟΧΕ και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Beactive. Ο δρόμος μπροστά από το πάρκο Λιάρος άλλαξε χρήση και μορφή και μετατράπηκε, με τη βοήθεια προπονητών και αθλητών, σε γήπεδα handball με στόχο τη γνωριμία του κόσμου με το, ταχύτατα αναπτυσσόμενο, άθλημα του χάντμπολ.
Στις 8 το βράδυ, τη σκυτάλη του αθλητισμού πήρε ο πολιτισμός και η πρότυπη ιδέα να συνδυαστεί η παράδοση τριών περιοχών αλλά και τα ακούσματα της νεολαίας σε ένα πρόγραμμα. Οι σύλλογοι Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, ΑΙΓΕΑΣ και Κρητών Άνω Λιοσίων με τα χορευτικά τους και οι τρεις διαφορετικές ορχήστρες με τους Κώστα Μήτση, Μαρία Σκουλά και Αντώνη Γαμπιεράκη στο τραγούδι κράτησαν ψηλά το κέφι μέχρι τις μεταμεσονύχτιες ώρες.
Ο πρόεδρος της Α.Ε Ζεφυρίου τόνισε ότι η Αθλητική Ένωση Ζεφυρίου συμπληρώνει φέτος 33 χρόνια αδιάκοπης συμμετοχής σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Δυτικής Αττικής και ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Παρόλα, αυτά τόνισε ότι τα τελευταία 15 χρόνια η ομάδα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα λόγω της έλλειψης γηπέδων και υποδομών στην περιοχή, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά από το Ζεφύρι να οδηγούνται σε όμορους δήμους.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που πρόκειται να κάνει η περιφέρεια Αττικής σε αθλητικές υποδομές της περιοχής και τόνισε ότι η πολιτεία θα στηρίζει προσπάθειες σαν αυτή που κάνει η Αθλητική Ένωση Ζεφυρίου ενώ ο αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος εξήρε την προσπάθεια της Ένωσης και τη συμβολή της στη νεολαία του τόπου.
Νωρίτερα, η… οικογενειακή ορχήστρα του Βαγγέλη Γεωργίου, με το μικρό αλλά πολυτάλαντο Παναγιώτη Γεωργίου στα τύμπανα και ντραμς και την ταλαντούχα Μαρία Γεωργίου στο τραγούδι ανέλαβε το βάρος της διασκέδασης της νεολαίας και το σήκωσε με επιτυχία.
Φωτό – βίντεο : Λίτσα Ζάγγα







































