ΑΧΑΡΝΕΣ
Ένταση στην πορεία κατοίκων των Αχαρνών. Δύσπιστοι απέναντι στα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπ. Προστασίας του πολίτη
14/06/2017 19:03
2 '
Ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν στη σημερινή συγκέντρωση των κατοίκων του δήμου Αχαρνών στη μνήμη του 11χρονου Μάριου-Δημήτριου.
Οι κάτοικοι ξεκίνησαν από τον Κάραβο κι έφτασαν στο ύψος της Αττικής οδού όπου απέκλεισαν την έξοδο 7, στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο. Από την αρχή εμφανίστηκαν δύσπιστοι απέναντι στις εξαγγελίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την αύξηση και την ουσιαστική αστυνόμευση της πόλης των Αχαρνών όσο και γενικότερα στη Δυτική Αθήνα.
Συγκεκριμένα, γύρω στις οκτώμισι το βράδυ , δημιουργήθηκε ένταση που οδήγησε στην προσαγωγή ενός Ρομά κοντά στον οικισμό της Αυλίζας. Όλα έγιναν όταν ο άνδρας επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του μέσα από την πορεία κατοίκων. Εκείνοι του ζήτησαν το λόγο και σύμφωνα με τους κατοίκους ο άνδρας τους έβρισε. Έτσι, ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας που προχώρησε στην προσαγωγή του. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι που έκαναν πορεία προς την Αυλίζα και σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Βαρελά και Μπόσδα όπου είχε στήσει φραγμό η αστυνομία, είχαν εναντιωθεί στην πρόθεση να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να δοθεί χρόνος για να διαπιστώσουν αν τα εξαγγελθέντα από την αστυνομία μέτρα αποδίδουν.
Στο άκουσμα των αστυνομικών μέτρων που τίθενται σε ισχύ από αύριο, προκλήθηκε ένταση αφενός γιατί χαρακτηρίζονται αποσπασματικά που δεν λύνουν το πρόβλημα, αφετέρου, ορισμένοι είδαν «σκοπιμότητα» πίσω από τις ανακοινώσεις- να σταματήσουν, δηλαδή, οι κινητοποιήσεις.
Newsroom doxthi.gr με πληροφορίες από το protothema.gr








