ΑΧΑΡΝΕΣ
Εντυπωσιακή η παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στις Αχαρνές
25/03/2026 17:05
Ανανεώθηκε 25/03/2026 17:41
1 '
Ξεχωριστή και ιδιαίτερα δυναμική ήταν και φέτος η παρουσία των τοπικών, παραδοσιακών και πολιτιστικών συλλόγων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στις Αχαρνές, τιμώντας με σεβασμό και περηφάνια την εθνική επέτειο.
Με μαζική συμμετοχή και παραδοσιακή εμφάνιση, οι σύλλογοι της πόλης έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην εορταστική εκδήλωση, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Η παρουσία τους αποτέλεσε, για ακόμη μία χρονιά, ζωντανή απόδειξη ότι οι τοπικοί φορείς συνεχίζουν να διατηρούν άσβεστη τη φλόγα της ιστορικής μνήμης, της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην παρέλαση συμμετείχαν ο Σύλλογος Πελοποννησίων Αχαρνών, ο Σύλλογος Κρητών, ο Σύλλογος Θεσσαλών, η Ένωση Ηπειρωτών, ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης “Χρήστος Τσεβάς”, το Λύκειο Ελληνίδων, η Πολιτιστική Αναγέννηση – Αχαρναϊκή Κληρονομιά, ο Σύλλογος Ποντίων και ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος».
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι των Αχαρνών αποτελούν σταθερά ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας και η συμμετοχή τους στις εθνικές εκδηλώσεις προσδίδει κάθε χρόνο ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό στον εορτασμό.




































