KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Η δικαίωση για τη δήθεν “τρύπα” των 20 εκατ. δεν… άργησε για το Δημήτρη Μπουραΐμη. “Βελούδινος” χωρίς 1 ευρώ έλλειμμα ο Προυπολογισμός 2019

17/12/2018 11:30
Ανανεώθηκε 17/12/2018 15:33
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

“Η λάσπη και η σαπίλα που ρίξατε τόσα χρόνια στη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και σε μένα προσωπικά, δεν αποτυπώνεται πουθενά στον Προϋπολογισμό του 2019. Και ας γράφουν ο κονδυλοφόροι σας και τα blog για δήθεν «τρύπα» 10, 12 και 20 εκατ. ευρώ. Ξέρετε, γιατί δεν αποτυπώνεται πουθενά; Γιατί δεν έχει ελεγχθεί και γιατί δεν υπάρχει”. Η ατάκα που ακούστηκε από το Δημήτρη Μπουραΐμη κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2019 ήταν ίσως από τις πιο εύστοχες της βραδιάς, ακριβώς διότι έβαζε ταφόπλακα σε μια αήθη προσπάθεια συκοφάντησης και στοχοποίησης τεσσάρων και πλέον χρόνων στο πρόσωπό του.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Από τα ποσά των ενοικίων που πλήρωνε στις 3 δημοτικές ενότητες για τη χρησιμοποίηση δημοτικών δομών, μέχρι τα οικόπεδα που αγόραζε και τα χρήματα που ξόδευε για πολιτιστικές εκδηλώσεις, επί 4 χρόνια, τόσο ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς, όσο και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης επιχειρούσαν, με κάθε τρόπο, να πλήξουν τη διοίκηση Μπουραΐμη, με ευθείες βολές για κατασπατάληση χρημάτων. Είναι, ωστόσο, η ίδια διοίκηση που, 4 χρόνια μετά, έφερε δεκάδες μισθώσεις κτιρίων (μέχρι και οικοπέδων για… πάρκινγκ), έχει πολλαπλασιάσει τα χρήματα που δίνονται στα ενοίκια, ξοδεύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις και αποπληρώνει κανονικά τις αγοραπωλησίες οικοπέδων που μόνο παράνομες τελικά δεν ήταν.

Θρυαλλίδα όλων υπήρξαν, ωστόσο, οι αναφορές για “τρύπες” εκατομμυρίων ευρώ επί διοίκησης Μπουραΐμη, με βάση αναφορές ορκωτών ελεγκτών (τους οποίους όριζε η διοίκηση Παππού) για συγκεκριμένα έτη. Αναφορές που οι ίδιοι οι ορκωτοί διευκρίνιζαν ότι δεν αποτελούσαν επ΄ ουδενί αποδείξεις ή έστω σαφείς ενδείξεις, που αναφέρονταν σε λογιστικές (αλλά όχι ταμειακές) τακτοποιήσεις και, το κυριότερο, αρνούνταν να εκφέρουν γνώμη. Αναφορές που παράβλεπαν την πραγματικότητα του ταμείου.

Παρά το εμφανές “τοπίο στην ομίχλη” αλλά και τις αποδείξεις που δημοσιοποίησε από την πρώτη στιγμή ο Δημήτρης Μπουραΐμης, η διοίκηση Παππού, δια των επίσημων και ανεπίσημων κονδυλοφόρων της, συνέχισε να υποθάλπει και να συντηρεί όλα αυτά τα χρόνια τη “σκανδαλολογία”. Αποτελούσε, άλλωστε, μια “θαυμάσια” ευκαιρία να πληγεί πολιτικά ο πρώην δήμαρχος.

Έτσι, στην αρχή μιλούσαν για την “τρύπα” των 10 εκατ., μετά η ίδια τρύπα έγινε 12 εκατ. και ένα χρόνο πριν τις επικείμενες εκλογές ξεχείλωσε τόσο που έφτασε τα 20 εκατ. ευρώ. Και σε στραγάλια να αναφέρονταν, η αλήθεια είναι πως πάλι δεν θα έβγαιναν τόσα πολλά. Ουδείς, ασφαλώς, από όσους πιπιλούσαν τα υπέρογκα ποσά σαν καραμέλες, μπορούσε να διανοηθεί το κακό που έκανε η σκανδαλολογία στην πολιτική ζωή του τόπου, καθώς ψηφοφόροι δεν είναι μόνοι όσοι ξημεροβραδιάζονται έξω από τα γραφεία των διοικούντων για ένα ξεροκόμματο, αλλά και εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται για κανένα εκλογικό “δούναι και λαβείν”.

Όλο αυτό το διάστημα, ο Δημήτρης Μπουραΐμης – που έδωσε από την αρχή στη δημοσιότητα όλες τις απαιτούμενες αποδείξεις – περίμενε υπομονετικά τη στιγμή που το υποτιθέμενο “έλλειμμα” θα αποτυπωνόταν στον προϋπολογισμό του 2019, ως όφειλε. Μαζί περίμεναν να το δουν και όσοι το άκουγαν ή το διάβαζαν επί 4 χρόνια. Προφανώς και περίμεναν τσάμπα. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Φυλής έκλεισε “βελούδινα”, χωρίς ούτε ένα ευρώ διαφορά.

Που ήταν, αλήθεια, η περίφημη “τρύπα” των 20 εκατ. ευρώ και πώς έκλεισε ο προϋπολογισμός αν έλειπαν τα χρήματα; Πουθενά, ως φαίνεται. Γεγονός που επιβεβαίωσαν εμμέσως πλην σαφώς και τα λεγόμενα του διευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Κλεισούρα, όταν ρωτήθηκε επιμόνως και αναγκάστηκε να απαντήσει: “αν και όταν ελεγχθεί και βρεθεί κάτι, θα αποτυπωθεί τότε”. Αλλά η αλήθεια είναι ότι, αυτό που λείπει από το πορτοφόλι μας, είναι κάτι που φαίνεται τώρα, όχι μετά από 10 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που καταδεικνύεται, μέχρι στιγμής, είναι ότι από την περίφημη “τρύπα” των 20 εκατομμυρίων ευρώ, δεν έλειπαν χρήματα αλλά πολιτικό ήθος.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: