KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Η Μαρία Μπόσδα από τις Αχαρνές έλαμψε στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

28/11/2025 10:34
Ανανεώθηκε 28/11/2025 10:35
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην αρχαία Ολυμπία η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ένα από τα σημαντικότερα και πιο συμβολικά τελετουργικά δρώμενα του Ολυμπισμού. Ανάμεσα στις Ιέρειες που συμμετείχαν στην τελετή βρέθηκε και η Μαρία Μπόσδα από τις Αχαρνές, μια νέα γυναίκα η οποία έβαλε την δική της ξεχωριστή πινελιά στην ιστορική στιγμή.

Η παρουσία της Μαρίας Μπόσδα δεν πέρασε απαρατήρητη, όχι μόνο για την αρχοντική σκηνική της παρουσία, αλλά και για την πορεία της στον χώρο του χορού, που αποδεικνύει πως το ταλέντο, όταν καλλιεργείται, μπορεί να οδηγεί σε κορυφαίες στιγμές.

Η νεαρή χορεύτρια έκανε τα πρώτα της βήματα στη σχολή μπαλέτου του Δήμου Αχαρνών, όπου διδάχθηκε τις βάσεις του κλασικού χορού. Η αγάπη και η αφοσίωση που επέδειξε ήδη από μικρή ηλικία την οδήγησαν στη συνέχεια να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις στην Κρατική Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών. Εκεί ολοκλήρωσε τις σπουδές της και απέκτησε πτυχίο καθηγήτριας χορού, ανοίγοντας τον δρόμο για μια επαγγελματική πορεία γεμάτη δημιουργικότητα.

Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται συμμετοχές σε παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», καθώς και σε καλλιτεχνικά project που αναδεικνύουν τη σύγχρονη χορευτική έκφραση.

Δεν είναι όμως τυχαίο ότι προέρχεται από μια οικογένεια με βαθιές ρίζες στον χορό. Είναι κόρη της γνωστής καθηγήτριας μπαλέτου του Δήμου Αχαρνών, Μπέτυς Δημάκου. Η συμμετοχή της στην τελετή αποτελεί μεγάλη τιμή όχι μόνο για την ίδια και την οικογένειά της, αλλά και για ολόκληρες τις Αχαρνές, που είδαν μια δική τους εκπρόσωπο να συμμετέχει σε έναν θεσμό με παγκόσμια ακτινοβολία.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: