KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Θα φυσήξει, θα δροσίσει;

ΦΥΛΗ

Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη: “Τα παιδιά στη Φυλή δε χρειάζονται υπόγεια γκαράζ αλλά το υλικό που πέταξε στα σκουπίδια η διοίκηση Παππού”

19/11/2018 11:29
Ανανεώθηκε 19/11/2018 11:39
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

 

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή την ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου Φυλής για την ανακήρυξη του εργολάβου που θα κατασκευάσει το νέο βρεφονηπιακό σταθμό Φυλής, η Τοπική Σύμβουλος Φυλής, πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής και, επί σειρά ετών, υπεύθυνη για τον Παιδικό Σταθμό Φυλής Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη, έκανε την εξής δήλωση:

 

«Δε επιθυμώ να σχολιάσω την ανακοίνωση της διοίκησης Παππού, σχετικά με την κατασκευή του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στη Φυλή, πώς, πότε και με ποιο τρόπο ξεκίνησε και γιατί ένα ώριμο έργο έχει καθυστερήσει να υλοποιηθεί 4,5 χρόνια. Αυτό το έκανε πολύ εύστοχα ο επικεφαλής της παράταξης, την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ πολλά χρόνια,  Δημήτρης Μπουραΐμης.

Επιθυμώ μόνο να αναφερθώ σε κάποια γεγονότα, τα οποία δε δημοσιοποίησα ποτέ, για λόγους σεβασμού στους γονείς των παιδιών που ζήσαμε τόσα πολλά μαζί.

Τα παιδιά, κύριοι της διοίκησης, πρέπει να απολαμβάνουν ειδική προστασία, να τους παρέχονται δυνατότητες και ευκαιρίες τέτοιες, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, ηθικά, πνευματικά, κοινωνικά, μέσα σε μία ατμόσφαιρα στοργής, ηθικής και υλικής ασφάλειας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια που είχαμε την ευθύνη λειτουργίας του Α΄ Παιδικού Σταθμού Φυλής προσπαθήσαμε – και οφείλω να πω πως καταφέραμε – να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των παιδιών, βασιζόμενοι σε ένα αναλυτικό πρόγραμμα με αντικειμενικούς στόχους μάθησης, απλές και συγκεκριμένες δραστηριότητες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών. Σε ένα πρόγραμμα που στόχευε στο σεβασμό της προσωπικότητας  κάθε παιδιού, στην προσπάθεια να γνωρίσει τον εαυτό του, να πιστέψει στην μοναδικότητά του, να επικοινωνήσει και να συνυπάρξει με τα άλλα παιδιά και  να γνωρίσει την αξία της συλλογικότητας. Προσπαθήσαμε να δώσουμε τέτοια ερεθίσματα που να αποτελούν πνευματική τροφή για τα παιδιά, τα οποία έχουν σε αυτή την ηλικία έχουν ανάγκη διαρκούς βοήθειας και στήριξης.

Όλα αυτά, και πολλά άλλα χρήσιμα, περιείχε το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του Σταθμού (Νηπιαγωγό, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Παιδαγωγό, Κοινωνιολόγο), βασισμένο στις αρχές και τα πρότυπα της εκπαίδευσης και στις γνώσεις των ανθρώπων που κλήθηκαν να το υλοποιήσουν. Άνθρωποι οι οποίοι σέβονταν ο ένας τον ρόλο του άλλου και με αγάπη και κατανόηση δημιουργούσαν ένα κλίμα χαράς και ελευθερίας για τα παιδιά.

Αυτό το πρόγραμμα πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων από τη διοίκησή σας, η οποία μετέτρεψε τον Παιδικό Σταθμό Φυλής σε έναν απλό χώρο φύλαξης παιδιών. Είναι λοιπόν τουλάχιστον αστείο να κομπορρημονείτε γιατί ο νέος Σταθμός θα περιλαμβάνει υπόγειο γκαράζ.

Κάποια στιγμή, αξίζει να μάθετε, ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται υπόγεια γκαράζ. Χρειάζονται το υλικό το οποίο περιείχαν οι κούτες που πετάξατε στα σκουπίδια όταν αναλάβατε».

 

* Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες από δραστηριότητες των παιδιών στον παιδικό σταθμό Φυλής επί των διοικήσεων Μπουραΐμη

 

Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη, παιδικός σταθμός Φυλής Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη, παιδικός σταθμός Φυλής Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη, παιδικός σταθμός Φυλής Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη, παιδικός σταθμός Φυλής Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη, παιδικός σταθμός Φυλής Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη, παιδικός σταθμός Φυλής Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη, παιδικός σταθμός Φυλής Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη, παιδικός σταθμός Φυλής Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη, παιδικός σταθμός Φυλής

 

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: