KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Μαθητές του 28ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών έγιναν δημοσιογράφοι και πήραν συνέντευξη από τον Δήμαρχο Αχαρνών

06/02/2026 18:39
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ASDA arthroASDA arthro

Μια ξεχωριστή δημοσιογραφική εμπειρία έζησαν οι μαθητές της Στ’ τάξης του 28ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, οι οποίοι πήραν συνέντευξη για τη σχολική τους εφημερίδα από τον Δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό.

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

Οι μαθητές είχαν προετοιμαστεί μεθοδικά, καταγράφοντας ερωτήσεις ουσίας που άγγιζαν σημαντικά ζητήματα της πόλης. Ο Δήμαρχος απάντησε σε όλα όσα του τέθηκαν, αναφερόμενος στην κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, στη στέγαση ευάλωτων οικογενειών, στο μέλλον του Αρχαίο Θεάτρου Αχαρνών, στους αθλητικούς χώρους, στο περιβάλλον, καθώς και στην προστασία της Πάρνηθα και του κόκκινου ελαφιού.

GIACHALI MARIA
HLEKTROFOTISTIKH

Στη συζήτηση δεν έλειψαν και θέματα καθημερινότητας, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, οι χώροι στάθμευσης αλλά και η εγκληματικότητα, που απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία.

Την αποστολή των μικρών ρεπόρτερ συνόδευαν η διευθύντρια Ελένη Καμπόλη και οι εκπαιδευτικοί Αικατερίνη Τσιμπουράκη και Θωμάς Κοντογιάννης. Ο Δήμαρχος συνεχάρη θερμά τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους, επισημαίνοντας ότι μέσα από αυτή τη δράση γνωρίζουν από κοντά πώς λειτουργεί η δημοσιογραφία και η έκδοση μιας εφημερίδας, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να θέτουν στόχους και να τους υλοποιούν.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα από την έκδοση και την πώληση της σχολικής εφημερίδας θα διατεθούν για την πραγματοποίηση σχολικής εκδρομής, δίνοντας έναν ακόμη πιο ουσιαστικό χαρακτήρα στη δημιουργική αυτή προσπάθεια των μαθητών.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
ARIS BANNERARIS BANNER
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Άννα Χοχλάκη
Συντάκτης
Άννα Χοχλάκη

Η Άννα Χοχλάκη έχει 30 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.