KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Θα φυσήξει, θα δροσίσει;

ΦΥΛΗ

Με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής σε οικόπεδο της ΚΤΥΠ ΑΕ η κατασκευή Ειδικού γυμνασίου στα Άνω Λιόσια. Έργο θητείας Νίκου Παπαδήμα (δείτε το ιστορικό)

24/05/2018 13:51
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του Ειδικού γυμνασίου στα Άνω Λιόσια προχώρησαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε Βασίλης Καραγιάννης και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας ΦΟΡΕΑΣ ΑΤΕΒΕ στο δημαρχείο Φυλής. Η ίδρυση και το κύριο μέρος του έργου (απαλλοτριώσεις-μελέτη-αδειοδοτήσεις) χρονολογείται από την τελευταία θητεία των πρώην δημάρχων Νίκου Παπαδήμα και Βαγγέλη Χριστοφιλάκη ενώ την ένταξή του στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) δρομολόγησε η περιφέρεια Αττικής τον Ιανουάριο του 2017 (δείτε ΕΔΩ).

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το νέο Ειδικό Γυμνάσιο είναι σχολείο που θα αφορά παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες από όλη τη Δυτική Αττική και τις Αχαρνές. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., αν και οι μελέτες για χρόνια παρέμεναν στα συρτάρια οδηγώντας στον κίνδυνο απώλειας σημαντικών κοινοτικών κονδυλίων, η υλοποίηση του έργου δρομολογήθηκε μόλις το 2016, μετά από ενέργειες της διοίκησης της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., η οποία το έθεσε μεταξύ των προτεραιοτήτων και έδωσε εντολή για την επικαιροποίηση της μελέτης και τη δημοπράτηση του.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.905.835,26 ευρώ -που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής)- αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 700 ημέρες και το σχολικό συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε ακίνητο έκτασης 4.687,66 τ. μ., ιδιοκτησίας της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε..

Το σύγχρονων προδιαγραφών Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των μαθητών και να παρέχει πλήρη προσβασιμότητα, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου, θα διαθέτει δυο βιοκλιματικά κτίρια.

Οι εννέα αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια (φυσικοθεραπευτήριο, εργαστήριο λογοθεραπείας, εργαστήρια φυσικής-χημείας, πληροφορικής, μουσικής, πηλού, σχεδίου και βιβλιοθήκη), οι διοικητικοί χώροι, οι χώροι ανάπαυσης, παιχνιδιού και φαγητού και μια τάξη για παιδιά με πολύ σοβαρά κινητικά προβλήματα, θα αναπτυχθούν σε δυο ορόφους στο κυρίως κτίριο διδακτηρίου.

Στο κτίριο του φυσιοθεραπευτηρίου, θα αναπτυχθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πισίνα, υδροθεραπευτήριο, γυμναστήριο, χώροι υγιεινής, ενώ στο υπόγειο θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, συντήρησης, μηχανολογικών εγκαταστάσεων και αποθήκες. Τέλος, ο περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί από διαδρομές πρόσβασης και χώρους πρασίνου.

Το ιστορικό

Η δημιουργία Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου ανάγεται στη θητεία του Νίκου Παπαδήμα ενώ η ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου από τον τότε ΟΣΚ έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, επί θητείας Βαγγέλη Χριστοφιλάκη. Η μελέτη του κτιρίου έγινε από τον ΟΣΚ κατά την πρώτη θητεία του Χρήστου Παππού ενώ το 2009 πραγματοποιήθηκε και η αναβάθμισή του σε βιοκλιματικό. Το 2010 εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Οργανισμού για κατασκευή, ωστόσο η αρχή της οικονομικής κρίσης στη χώρα ακύρωσε τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Το 2011, με την ανάληψη της διοίκησής του, ο τότε δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης επανάφερε στο προσκήνιο το θέμα της κατασκευής του Ειδικού Γυμνασίου, επιτυγχάνοντας να το εντάξει στις προτεραιότητες του νέου Οργανισμού που αντικατέστησε τον ΟΣΚ, στην ΚΤΥΠ ΑΕ. Το 2015, η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε από την ΚΤΥΠ ΑΕ πίνακα έργων προκειμένου να τα εντάξει στο ΠΕΠ Αττικής (μέσα στα οποία ήταν και το Ειδικό Γυμνάσιο) αλλά η ένταξή του έγινε τελικά το 2016.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: