ΦΥΛΗ
Με σκούπες και σφουγγαρίστρες μάζευαν οι εργαζόμενοι τα νερά από τη βροχή στο Κέντρο Υγείας Άνω Λιοσίων – Πλήρης η αδιαφορία του Υπουργείου
22/01/2026 18:42
Ανανεώθηκε 22/01/2026 18:44
3 '
Το πολύπαθο Κέντρο Υγείας Άνω Λιοσίων (πρώην ΙΚΑ) είχε για άλλη μια φορά την “τιμητική” του, με αφορμή τη χθεσινή κακοκαιρία, αφού από την οροφή γέμισε με νερά, πλημμυρίζοντας και προκαλώντας δυσλειτουργίες, σήμερα Πέμπτη, στη λειτουργία του.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο 902.gr, η Διευθύντρια του Κέντρου, γιατρός Αγγελική Παπαδάτου, οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν όλη μέρα να μαζέψουν τα νερά με σκούπες, κουβάδες και σφουγγαρίστρες:
«Σήμερα το πρωί, για άλλη μια φορά το Κέντρο Υγείας βρέθηκε σε τραγική κατάσταση. Παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των εργαζομένων και τις προσπάθειές μας, προς τη ΔΥΠΕ, το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Από το ταβάνι του Κέντρου Υγείας μπαίνουν νερά, συνολικά οι κτιριακές υποδομές είναι ασυντήρητες, με αποτέλεσμα, ανάλογα και με την κλιμάκωση των καιρικών φαινομένων να είναι αβέβαιη η ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας αύριο. Σε λίγο θα χρειαστεί να διασφαλιστούν βάρκες για το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Πρόκειται για άλλη μια έκφραση της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της ανεπάρκειας υποδομών, της έλλειψης προσωπικού, της κατάστασης με την οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος ο λαός μας». τόνισε
Κέντρο Υγείας Άνω Λιοσίων (πρώην ΙΚΑ): Ένα χρόνιο πρόβλημα που αναζητά λύσεις
Αντιμέτωπο με την αδιαφορία της πολιτείας – τη μόνη αρμόδια να δώσει λύσεις – για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό και με σημαντικά κτιριακά ζητήματα παραμένει το Κέντρο Υγείας Άνω Λιοσίων (πρώην ΙΚΑ).
Όπως έχει καταγράψει και σε ρεπορτάζ η Δ.Ο και το doxthi.gr, τον περασμένο Μάρτιο, λειτουργεί με τραγικά περιορισμένο αριθμό γιατρών βασικών ειδικοτήτων, γεγονός που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των πολιτών και οδηγεί συχνά σε μεγάλες καθυστερήσεις ή σε αναγκαστικές παραπομπές σε νοσοκομεία.
Στο ίδιο ρεπορτάζ είχαν καταγραφεί τεράστια προβλήματα παλαιότητας και συντήρησης γύρω από την κατάσταση των υποδομών του: ένα κτίριο κόσμημα, 5.500 τετραγωνικών μέτρων – την κατασκευή του οποίου οραματίστηκε ο πρώην δήμαρχος Άνω Λιοσίων Νίκος Παπαδήμας και υλοποιήθηκε επί των ημερών του – σαπίζει μέρα με την ημέρα και χρόνο με τον χρόνο – θύμα μιας ιδιότυπης κεντρικής πολιτικής που εγκαταλείπει, σταθερά και σταδιακά, τα τελευταία καταφύγια των αδύναμων πολιτών.
Το τελευταίο περιστατικό εισροής υδάτων σε χώρους του Κέντρου κατά τη διάρκεια της σφοδρής νεροποντής της Τετάρτης ήταν απλώς οι (χοντρές) σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι: χρόνια τώρα παλεύει, χάρη στην προσπάθειες του λίγου, μετρημένου στα δάκτυλα του ενός χεριού, προσωπικού, αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.
Οι παρεμβάσεις που ζητούνται από το Υπουργείο Υγείας και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται πια ως γραφικές: πρέπει να είναι άμεσες, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και αξιοπρεπής παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή.








