KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Από το μεσημέρι η σκόνη από την Αφρική. Κύμα ζέστης προ των πυλών. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

22/04/2021 08:52
Ανανεώθηκε 22/04/2021 08:57
2 '
Meteoacharnes: Από το μεσημέρι η σκόνη από την Αφρική. Κύμα ζέστης προ των πυλών. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ASDA arthroASDA arthro

Μπορεί να «δροσιζόμαστε» – ενδεχομένως και να βραχούμε – το Σαββατοκύριακο, και μάλιστα με ενισχυμένους Βοριάδες, ειδικά την Κυριακή, αλλά από Μεγάλη Βδομάδα, σταδιακά γλυκαίνει ο καιρός, για να επιβεβαιώσει, όσα έχουμε αναφέρει από την προηγούμενη εβδομάδα, ότι την Κυριακή του Πάσχα θα ψήνουμε τον πατροπαράδοτο οβελία με κοντομάνικα.  

LOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIA

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μάλιστα, το peak της πιο υψηλής θερμοκρασίας, θα είναι την ημέρα του Πάσχα. Από σήμερα βέβαια, θα… εμπλουτίζεται η ατμόσφαιρα, με σκόνη από την Αφρική. Όμως όπως φαίνεται, με τους Βόρειους ανέμους την Κυριακή, η σκόνη θα αρχίσει να απομακρύνεται.  

GIACHALI MARIA
ALMA FRONTISTIRIA
HLEKTROFOTISTIKH

Πιο αναλυτικά, η άνοδος της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, περιμένουμε ένα ψυχρό μέτωπο, να ρίξει τη θερμοκρασία. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι, ενώ το Σάββατο υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης. Από Μεγάλη Βδομάδα, αρχίζει και πάλι η άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ το Μεγάλο Σάββατο, φαίνεται μια μικρή πτώση.

Και πάλι άνοδος την Κυριακή του Πάσχα, με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τοπικά τους 28 βαθμούς. Μάλιστα κάποια σενάρια στα προγνωστικά μοντέλα, δείχνουν και πάνω από 30 βαθμούς. Βροχοπτώσεις, δεν φαίνονται, μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 11 με 23 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 12 με 24 βαθμούς. Στη Φυλή 10 με 21 βαθμούς.

Οι άνεμοι την Παρασκευή, θα πνέουν πρωινές ώρες Νοτιοδυτικοί, προς το μεσημέρι θα γυρίσουν σε Βορειοανατολικούς με μικρή ενίσχυση και από το απόγευμα, Νότιοι Νοτιοδυτικοί εξασθενούμενοι.

Φωτό: Η σκόνη από την Αφρική στην ατμόσφαιρα, την Κυριακή.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
ARIS BANNERARIS BANNER
Κοινοποιήστε την ανάρτηση:
Μένη Πιρπινιά
Συντάκτης
Μένη Πιρπινιά

Η Μένη Πιρπινιά έχει 36 χρόνια εμπειρία στη Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, γραφεία Τύπου και εφημερίδες σε κεντρικά μέσα και ειδικεύεται σε θέματα Tοπικής Aυτοδιοίκησης.