KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Μάλλον το πήρε απόφαση ο Χειμώνας να παραχωρήσει τη θέση του στην Άνοιξη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

09/04/2021 08:12
Ανανεώθηκε 09/04/2021 08:26
2 '
Meteoacharnes: Μάλλον το πήρε απόφαση ο Χειμώνας να παραχωρήσει τη θέση του στην Άνοιξη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER

Πέρασε και αυτή η ψυχρή εισβολή και να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει ο Απρίλης. Με τα τελευταία στοιχεία, δεν φαίνεται τίποτα ιδιαίτερο, αλλά αυτό το μήνα, ποτέ δεν ξέρεις. Στις 14-15 του μήνα, φαίνεται μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, όχι όμως κάτι που ενδεχομένως δημιουργήσει πρόβλημα. Φαίνεται ότι ο Χειμώνας το πήρε απόφαση να δώσει στην Άνοιξη τη θέση του, οριστικά και αμετάκλητα.

Η χθεσινή ψυχρή εισβολή, αλλά και η νέα χιονόπτωση στην Πάρνηθα, ήταν αναμενόμενη. Για την πιθανότητα της χιονόπτωσης είχαμε αναφερθεί στις 4 Απριλίου στην πρόγνωση εκείνης της ημέρας. Η ελαχίστη θερμοκρασία που κατέγραψε ο Μετεωρολογικός Σταθμός Αχαρνών, ήταν 5,0 °C και ώρα: 06:40, ενώ ο σταθμός στη Φυλή, κατέγραψε  2,6 βαθμούς στις 5:44.

Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε και η θερμοκρασιακή αναστροφή. Η ελαχίστη θερμοκρασία που καταγράφηκε στην Πάρνηθα στα 1230 μέτρα, ήταν -2,8 βαθμοί. Στα ίδια περίπου επίπεδα θερμοκρασίας θα είναι η ελαχίστη θερμοκρασία στα πεδινά, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ ήδη από το μεσημέρι της Παρασκευής, θα είναι αισθητή η τάση ανόδου της θερμοκρασίας.

Η άνοδος, προβλέπεται να έχει σταθερά ανοδική πορεία, τουλάχιστον μέχρι τις 13 του μήνα, οπότε και φαίνεται μια μικρή πτώση. Πάντως μέχρι και τη μέση του 3ου δεκαήμερου του μήνα, οι πιθανότητες για βροχόπτωση είναι ελάχιστες.

Για σήμερα Παρασκευή, όπως αναφέραμε και στη χθεσινή πρόγνωση, αναμένεται επίσης ενίσχυση των Βορείων ανέμων, που θα εξασθενήσουν αργά του βράδυ. Την Πέμπτη, η μέγιστη ένταση ριπής ανέμου ήταν 72,4 km/h         στις 15:34. Αναμενόμενη ήταν πάντως και σήμερα η χιονόπτωση στην Πάρνηθα.

Η θερμοκρασία το Σάββατο στις Αχαρνές, με εμφανώς ανοδική τάση, θα κυμανθεί από 5 με 16 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 7 με 17 βαθμούς. Στη Φυλή 4 με 15 βαθμούς. Άνοδος κατά δύο περίπου βαθμούς την Κυριακή.

Οι άνεμοι το Σάββατο, θα πνέουν ασθενείς Βορειοδυτικοί. Την Κυριακή, ασθενείς Βορειοανατολικοί. Μικρή ενίσχυση αναμένεται μεσημβρινές ώρες.

Φωτο: Η ανάρτηση στη «Δυτική Όχθη» στις 4 Απριλίου, στο οποίο αναφέραμε ότι είναι πιθανή η χιονόπτωση στην Πάρνηθα.

Meteoacharnes: Μάλλον το πήρε απόφαση ο Χειμώνας να παραχωρήσει τη θέση του στην Άνοιξη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

http://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: