ΑΧΑΡΝΕΣ
Meteoacharnes: Άστατος ο καιρός, πλήρως εναρμονισμένος με την εποχή. Παροδική θερμοκρασιακή άνοδος. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
22/10/2025 12:03
Ανανεώθηκε 22/10/2025 12:40
3 '
Σαν σήμερα του 2015 είχαμε έντονες βροχοπτώσεις που τοπικά έφθασαν τα 180 μμ. Στην Πάρνηθα εμφανίστηκε ανεμοστρόβιλος, τον οποίο είχαμε καταγράψει. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας, στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά.
Στους 21,8 βαθμούς ανέβηκε χθες η μεγίστη θερμοκρασία στον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών, από 17,4 βαθμούς προχθές. Και με μικρές διακυμάνσεις, η άνοδος αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου, όπως ήδη έχουμε αναφέρει στις τελευταίες μαςπρογνώσεις. Και μετά το «Καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου», έρχεται νέα και απότομη πτώση και περισσότερο Φθινοπωρινός καιρός, που θα συνεχιστεί και τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη. Και όπως ήδη έχουμε πει, η πτώση αυτή θα είναι της τάξης των 12 περίπου βαθμών.
Η χθεσινή ποτιστική βροχή που καταγράφηκε στις Αχαρνές, ήταν στα 7,2 μμ και παροδικά με ανεβασμένη ραγδαιότητα. Και ενώ σήμερα αναμένονται ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ήπειρο, εμείς δύσκολα να έχουμε κάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όμως αργά το βράδυ, πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ενδεχομένως έχουμε τοπικά κάποιες ασθενείς κατά βάση βροχοπτώσεις. Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, θα έχουν σταματήσει τα όποια φαινόμενα. Νέος κύκλος βροχοπτώσεων, αναμένεται από τις 27 Οκτωβρίου.
Μέχρι τις 27 του μήνα, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, η μέγιστη θερμοκρασία θα έχει φθάσει στου 26 και τοπικά στους 27 βαθμούς. Από εκεί και πέρα όμως, θα αρχίσει η πτώση και μέσα στις επόμενες 2 ημέρες, θα έχει πέσει έστω και λίγο κάτω από τους 20 βαθμούς. Πάντως, μέχρι και τις πρώτες 5 ημέρες του Νοέμβρη, η θερμοκρασία θα συμβαδίζει με τη μέση θερμοκρασία για την εποχή.
Οι άνεμοι, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, θα εναλλάσσονται από Βορειοανατολικούς σε Νοτιοδυτικούς και θα πνέουν ασθενείς. Μικρή ενίσχυση περιμένουμε την Πέμπτη, αλλά και την επόμενη Τρίτη.
Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα
Μικρή άνοδο είχαμε σήμερα το πρωί στους ρύπους, σε σχέση με χθες, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2.5 ήταν 15,8 (13,6 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 14,4 (14,2 χθες).
Η θερμοκρασία την Πέμπτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 17 με 23 βαθμούς. Στο Ίλιον 18 με 23 βαθμούς. Στη Φυλή 17 με 22 βαθμούς.
Οι άνεμοι, θα πνέουν Νοτιοδυτικοί, με μικρή ενίσχυση μεσημβρινές ώρες.
Φωτό: Οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Φωτό1: Σαν σήμερα του 2015 είχαμε έντονες βροχοπτώσεις που τοπικά έφθασαν τα 180 μμ. Στην Πάρνηθα εμφανίστηκε ανεμοστρόβιλος, τον οποίο είχαμε καταγράψει. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας, στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής








