KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Έρχεται Ευρωπαϊκό κρύο και ακολουθεί περίοδος με νέες βροχοπτώσεις. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

12/09/2024 11:45
3 '
Meteoacharnes: Έρχεται Ευρωπαϊκό κρύο και ακολουθεί περίοδος με νέες βροχοπτώσεις. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Και από τις 18 του μήνα, έρχεται και πάλι νέα περίοδος βροχοπτώσεων, που θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις 22 με 23 του μήνα. Και παρότι οι επικείμενες βροχοπτώσεις με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν φαίνονται ιδιαίτερες, εντούτοις, λόγω της εποχής, αλλά και του γενικότερου κλίματος έντονων βροχοπτώσεων, να έχουμε ιδιαίτερα βίαια φαινόμενα.

Στους 30,2 βαθμούς ανέβηκε, όπως αναμενόταν, η θερμοκρασία χθες στον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών και σήμερα και αύριο, θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα, με ανοδική τάση. Όπως από το Σάββατο, θα αρχίσουμε να επηρεαζόμαστε από Ευρωπαϊκό ψύχος, που σε εμάς θα κατεβάσει τη θερμοκρασία, ενώ στις Άλπεις και ειδικά στις Ανατολικές, περιμένουν την πρώτη για φέτος σημαντική χιονόπτωση. Και ακολουθεί περίοδος βροχοπτώσεων, που και πάλι σε εμάς δεν φαίνονται ανησυχητικές. Όμως τοπικά, δεν αποκλείεται και πάλι να έχουμε πλημυρικά φαινόμενα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Έτσι από το Σάββατο, περιμένουμε και πάλι η θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς. Και μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, όπως ήδη έχουμε πει, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι κάτω από τον μέσο όρο για την εποχή, με τη μέγιστη διαφορά μα φθάνει στις 16 του μήνα, στους 2 με 3 βαθμούς. Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα, η μέση θερμοκρασία του Σεπτέμβρη, είναι στα ίδια επίπεδα με τη μέση θερμοκρασία του Σεπτέμβρη του 2011, σύμφωνα με τις καταγραφές του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών, με στοιχεία από το 2010.  

Και από τις 18 του μήνα, έρχεται και πάλι νέα περίοδος βροχοπτώσεων, που θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις 22 με 23 του μήνα. Και παρότι οι επικείμενες βροχοπτώσεις με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν φαίνονται ιδιαίτερες, εντούτοις, λόγω της εποχής, αλλά και του γενικότερου κλίματος έντονων βροχοπτώσεων, δεν αποκλείεται να έχουμε ιδιαίτερα βίαια φαινόμενα.

Από αύριο μέχρι και την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί, με ενίσχυση μεσημβρινές ώρες. Η ατμόσφαιρά μας, είναι καθαρή από την Αφρικανική σκόνη και γι’ αυτό ο ουρανός είναι απόλυτα διαυγής και καταγάλανος.

Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα

Στα χθεσινά επίπεδα, είναι οι ρύποι,σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Άνοδος καταγράφηκε από τις 21:00 χθες το βράδυ, μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2,5 ήταν 3,7 (2,0 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 2,2 (3,5 χθες).

Η θερμοκρασία την Παρασκευή στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 21 με 3 βαθμούς. Στο Ίλιον 23 με 34 βαθμούς. Στη Φυλή 21 με 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί, με μικρή ενίσχυση μεσημβρινές ώρες.

Φωτό: Οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: