ΑΧΑΡΝΕΣ
Meteoacharnes: Λίγες βροχές ακόμα, ενισχυμένοι Βοριάδες και εξασθενούν τα φαινόμενα της τυπικής Χειμερινής κακοκαιρίας. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
14/01/2025 11:51
3 '
Η μεγίστη ριπή ανέμου, ήταν σήμερα 49.9 km/hr στις 05:00 και αντιστοιχεί στα 6 μποφόρ. Από το βράδυ σήμερα, αναμένεται εξασθένηση των Βορείων ανέμων. Θα συνεχίσουν όμως να πνέουν Βόρειοι, μέτριοι.
Εξακολουθεί να παραμένει στάσιμο το Βαρομετρικό χαμηλό της Κεντρικής Μεσογείου που επηρεάζει τη χώρα μας. Από αύριο δείχνει να κινείται Ανατολικά και τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν Ανατολικά. Και σήμερα οι Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στα 6 μποφόρ, ενώ από αύριο θα αρχίσουν να εξασθενούν. Μέχρι και την Κυριακή, θα παραμείνουν οι σχετικά χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες, ενώ στις μέγιστες, θα έχουμε μικρή άνοδο.
Για σήμερα, αναμένονται καταιγίδες στην Ανατολική και τη Νότια νησιωτική Ελλάδα ενώ θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου. Ειδικά στην Εύβοια χιονοπτώσεις θα έχει σε ακόμα χαμηλότερα υψόμετρα. Ασθενής χιονόπτωση είναι πιθανή και σήμερα στα ψηλά της Πάρνηθας, ειδικά τις βραδινές ώρες.
20,2 μμ κατέγραψε χθες ο Μετεωρολογικός σταθμός Αχαρνών, ενώ στη Φυλή, έφθασε τα 30,2 μμ. Σήμερα οι βροχοπτώσεις αναμένονται πιο περιορισμένες, ενώ αύριο, θα είναι ελάχιστες, περισσότερο σε τοπικό επίπεδο και αυτό, βραδινές ώρες. Από την Πέμπτη θα εκλείπουν. Νέες βροχοπτώσεις, είναι πιθανές μετά τις 22 Ιανουαρίου. Πάντως και σύμφωνα με τα τελευταία μακροπρόθεσμα στοιχεία, μέχρι και τέλος του μήνα, δεν αναμένεται κάποια αξιόλογη μεταβολή του καιρού.
Η μεγίστη ριπή ανέμου, ήταν σήμερα 54,7 km/hr στις 10:01 και αντιστοιχεί στα 7 μποφόρ. Από το βράδυ σήμερα, αναμένεται εξασθένηση των Βορείων ανέμων. Θα συνεχίσουν όμως να πνέουν Βόρειοι και μέτριοι.
Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να κυμαίνονται από 5 με 7 βαθμούς τοπικά. Σήμερα η ελαχίστη θερμοκρασία ήταν 7,3 βαθμούς, στις 08:01. Από αύριο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι πάνω από τους 10 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο και θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς τοπικά.
Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα
Παραμένουν πεσμένοι οι ρύποι, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Και αυτό οφείλεται στους ενισχυμένους Βόρειους ανέμους. Άνοδο είχαμε στις 16:00 χθες το απόγευμα, αλλά από τις 21:00 άρχισε η πτώση. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2,5 ήταν 3,4 (2,2 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 1,1 (3,3 χθες).
Η θερμοκρασία την Τετάρτη στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 6 με 11 βαθμούς. Στο Ίλιον 7 με 12 βαθμούς. Στη Φυλή 6 με 11 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι Βόρειοι.
Φωτό: Οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.
Επιμέλεια Βαγγέλης Μαρκουλής