KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Meteoacharnes: Μέχρι πότε συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο ο καιρός. Η επικείμενη πτώση της θερμοκρασίας, το κύκνειο άσμα του Χειμώνα; Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

28/02/2025 09:39
Ανανεώθηκε 28/02/2025 11:46
3 '
Meteoacharnes: Μέχρι πότε συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο ο καιρός. Η επικείμενη πτώση της θερμοκρασίας, το κύκνειο άσμα του Χειμώνα; Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ARIS BANNERARIS BANNER
Μέχρι και τη μέση του μήνα, δεν φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία κάποια αξιόλογη μεταβολή του καιρού, οπότε η επικείμενη πτώση στη θερμοκρασία, ενδεχομένως να σηματοδοτεί το κύκνειο άσμα του υποτιθέμενου φετινού Χειμώνα. Δεν είναι όμως λίγα τα παραδείγματα, που έχουμε υποτροπή του καιρού, τόσο προς το τέλος του Μαρτίου, αλλά και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Υπαρκτό είναι και σήμερα το ενδεχόμενο για ασθενείς βροχές, που όμως δεν θα πτοήσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το έγκλημα των Τεμπών. Όπως είχαμε σημειώσει και στην πρόγνωσή μας, αργά χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, καταγράφηκαν 3 μμ υετού. Παράλληλα, αξιόλογη καταιγίδα σημειώθηκε στη Δυτική Αττική.  Άλλα 0,2 μμ καταγράφηκαν με το ξεκίνημα της σημερινής ημέρας. Παραμονή της Καθαράς Δευτέρας, αναμένεται σταδιακή πτώση στη θερμοκρασία, που θα συνεχιστεί ανήμερα και θα διατηρηθεί μέχρι τις 6 Μαρτίου, οπότε θα αρχίσει και η άνοδός της.

Μέχρι και τη μέση του μήνα, δεν φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία κάποια αξιόλογη μεταβολή του καιρού, οπότε η επικείμενη πτώση στηθερμοκρασία, ενδεχομένως να σηματοδοτεί το κύκνειο άσμα του υποτιθέμενου φετινού Χειμώνα. Δεν είναι όμως λίγα τα παραδείγματα, που έχουμε υποτροπή του καιρού, τόσο προς το τέλος του Μαρτίου, αλλά και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Μηδαμινές είναι οι πιθανότητες για βροχόπτωση αύριο, ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες στις 2 και 3 Μαρτίου. Και την Καθαρά Δευτέρα όμως, δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο, παρά μόνο ψιχάλες τοπικά. Αναμένεται όμως ενίσχυση των Βορείων ανέμων με ριπές στα 5 και 6 μποφόρ. Κάτι που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, για το πέταγμα του χαρταετού. Γενικά, δεν θα είναι απαγορευτικές οι συνθήκες για όσους θα γιορτάσουν ταΚούλουμα και την έναρξη της Σαρακοστής στην ύπαιθρο. Μερική ενίσχυση των Βορειοανατολικών ανέμων, αναμένεται την επομένη.

Αύριο και μεθαύριο, αναμένεται ανεπαίσθητη άνοδος στη θερμοκρασία σε σχέση με σήμερα. Από τη Δευτέρα θα έχουμε πτώση, που θα συνεχιστεί και την επομένη. Από την Πέμπτη όμως, περιμένουμε σταδιακή άνοδο στη θερμοκρασία και μέχρι την Τρίτη 11 Μαρτίου, η μεγίστη θερμοκρασία θα έχει φθάσει στους 18 βαθμούς.

Αμυδρές χιονοπτώσεις φαίνονται στη Βορειοανατολική Ελλάδα στις 2 Μαρτίου, ενώ ακολουθούν ασθενείς χιονοπτώσεις την Καθαρά Δευτέρα, στα ανατολικά προσήνεμα της Κεντρικής Ελλάδας. Την επομένη, χιονοπτώσεις αναμένονται στη Κεντρική Στερεά, από τα 1200 μέτρα και πάνω.

Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα

Ανεβασμένοι σε σχέση με χθες ήταν σήμερα το πρωί οι ρύποι, σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Άνοδο είχαμε χθες από τις 16:00 χθες το μεσημέρι και με μικρές διακυμάνσεις, συνέχισαν ανεβασμένοι μέχρι και σήμερα το πρωί. Στις 07:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2,5 ήταν 36,4 (25,3 χθες) μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και η AQI (Air Quality Index=Δείκτης Ποιότητας Αέρα) ήταν 36,9 (22,0 χθες).

Η θερμοκρασία το Σάββατο στις Αχαρνές, θα κυμανθεί από 9 με 16 βαθμούς. Στο Ίλιον 10 με 17 βαθμούς. Στη Φυλή 9 με 16 βαθμούς. Μικρή άνοδος την Κυριακή, πτώση τη Δευτέρα.

Οι άνεμοι το Σαββατοκύριακο θα πνέουν ασθενείς Βόρειοι. Ενισχύονται σημαντικά την Καθαρά Δευτέρα.

Φωτό: Οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού σταθμού Αχαρνών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μαρκουλής

https://www.meteoacharnes.gr

https://www.meteoacharnes.ελ

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: